Την συμφωνία μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την επιλογή της νέας ηγεσίας του ΑΣΕΠ παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Μάκης Βορίδης.

Ads

«Εφόσον απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία προφανώς η εκλογή της ηγεσίας της Αρχής αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων» ανέφερε χ ο υπουργός Εσωτερικών από το βήμα της Βουλής.

Ο Μάκης Βορίδης παραδέχτηκε επίσης ότι στις συνομιλίες τίθενται ζητήματα προσώπων και θέσεων, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι δεν πρόκειται περί «παζαριού».

Έντονη ήταν η αντίδραση του τομεάρχη Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος έκανε λόγο «για πέρα από κάθε προηγούμενο θεσμικό ακρωτηριασμό του ΑΣΕΠ» ενώ κατήγγειλε ότι το ΚΙΝΑΛ κατήντησε δεκανίκι της δεξιάς.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Χάρης Καστανίδης είχε εξαπολύσει επίθεση στη Φώφη Γεννηματά για τη σύμπλευση του ΚΙΝΑΛ με τη κυβέρνηση της ΝΔ επί του ζητήματος. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κατήγγειλε δημόσια αποφάσεις ερήμην των συλλογικών οργάνων, αξίωση «νομιμοφροσύνης» καθώς και επιχείρηση απαξίωσης της διαφορετικής γνώμης με κατηγορίες περί υπονόμευσης της ενότητας του κόμματος.

Διαβάστε επίσης