Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο θα πραγματοποιήσει στα γραφεία της Αρχής, σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου, στις 14.00μμ, αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ads

Η αξιωματική αντιπολίτευση πιέζει για απαντήσεις, αναφορικά με το σκάνδαλο που έχει προκύψει μετά τις αμέτρητες καταγγελίες για την αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από την ευρωβουλεύτρια της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών και σχετικά με την παραβίαση της νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο, θα συμμετέχουν επίσης η τομεάρχης Εσωτερικών, Γιώτα Πούλου, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης και ο τομεάρχης Διαφάνειας Παύλος Πολάκης.

Υπενθυμίζεται πως η Αρχή γνωστοποίησε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το ζήτημα. Ειδικότερα, ανέφερε σε ανακοίνωση:

Ads

«Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».