Είναι «αυτονόητο ότι θα ζητήσουμε Προανακριτική Επιτροπή για το θέμα του μπαζώματος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ το Σάββατο.

Ads

«Είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα που δείχνει την έλλειψη του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Είναι καιρός να μάθουμε ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα καθώς και τις σκοτεινές πλευρές της υπόθεσης. Ρωτά κανείς τον πρωθυπουργό αν ήξερε για το μπάζωμα πριν γίνει; Είπε ότι στα Τέμπη το μόνο λάθος ήταν στην επικοινωνία. Πρόκειται για απαράδεκτη δήλωση. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας μετά από ένα τέτοιο έγκλημα να λέει ότι το μόνο λάθος είναι η επικοινωνία; Πόση αλαζονεία και έλλειψη ενσυναίσθησης δείχνει όταν εμφανίζεται αφιλτράριστος από τον κ. Γκρίνμπεργ», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να προβεί στη αποπομπή της υποψηφίας ευρωβουλευτού η οποία είπε όλοι «σκοτώσαμε τα παιδιά» και πρόσθεσε: «Λέω στους ανθρώπους εδώ στα νησιά εμείς δεν σκοτώσαμε αυτά τα παιδιά. Για να μένει στο ευρωψηφοδέλτιο μετά από αυτή την δήλωση σημαίνει ότι εκφράζει και τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μας κάνει συνένοχους στο έγκλημα. Ντροπή, αίσχος, απαράδεκτα».

Σε ερώτηση για το αν στην πρόταση για την σύσταση Προανακρτικής Επτιροπής ζητήσει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει ξέρει πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου».

Ads

Για το θέμα των Σπαρτιατών και για το αν θέλει τις ψήφους τους είπε με έμφαση: «Όχι, όχι, όχι δεν θέλουμε τις ψήφους των Σπαρτιατών. Δεν είδα να λέει το ίδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γατί δεν αποπέμπει τον βουλευτή του που είπε ότι θέλουν τις ψήφους των Σπαρτιατών; Ας το πούνε καθαρά στους ψηφοφόρους, πηγαίνετε εκεί που ανήκετε, στο κόμμα που έχει υμνήτρια του Κασιδιάρη και χουντικά σύνθημα».

Δείτε την πλήρη συνέντευξη του κ. Κασσελάκη στο ΣΚΑΙ, σε δύο μέρη: