Εξοργισμένοι είναι οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Μετανάστευσης με το βίντεο της πολιτικής ηγεσίας να δείχνει συναδέλφους τους να φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες μπάλες και με τη φωτογραφία του Νότη Μηταράκη, για να στολίσουν το καθιερωμένο δέντρο.

Ads

Στο βίντεο, υπό τους ήχους του «All I want for Christmas is you», εργαζόμενοι τυπώνουν τη φωτογραφία του υπουργού, γεμίζουν την μπάλα με πλαστικό χιονάκι, της βάζουν κορδέλα και την τοποθετούν σε κεντρικό πλάνο πάνω από τις μπάλες των υπαλλήλων, να την κρεμάνε πρώτη-πρώτη ψηλά στο δέντρο.

Διαβάστε επίσης: Ας μείνει ο Μηταράκης για πάντα Χριστουγεννιάτικη μπάλα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Υπηκόων Τρίτων Χωρών σε επιστολή προς τη διοίκηση του υπουργείου Μετανάστευσης, αναφέρει ότι η εκδήλωση δεν ήταν αυθόρμητη, αλλά οι υπάλληλοι έλαβαν εντολές για συμμετοχή από την ιεραρχία του υπουργείου.

Ads

Επισημαίνει ότι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στα social media υλικό από τις χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες.

Συνεπώς, δεν ερωτήθηκαν ποτέ για το εάν συναινούν στο να αναρτηθούν τα πρόσωπά τους.

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν ως αδιανόητη την κίνηση του υπουργού να «κατεβάσει» άρον – άρον το βίντεο μετά τον σάλο που προκλήθηκε, αφήνοντας ωστόσο αναρτημένες τις φωτογραφίες του προσωπικού.

«Συμμέτοχοι στο PR μετακλητών στελεχών του υπουργείου δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

image