Συνέχεια στην κόντρα τους για τη συμφωνία κατασκευής του αγωγού TAP δίνουν σήμερα με ανακοινώσεις τους η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ.
 

Ads

Το τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί για «επιπολαιότητα» και «υποκρισία» στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, επαναλαμβάνοντας πως «ζητήματα τεράστιας γεωστρατηγικής και περιβαλλοντικής σημασίας, όπως οι αγωγοί, απαιτούν στοιχειώδη σοβαρότητα από όλους τους εμπλεκόμενους».
 
«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως, επιστρατεύοντας τη γνωστή του αμετροέπεια, αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας, δεν παρουσιάζει τις θέσεις της κυβέρνησης συνολικά για τους ενεργειακούς αγωγούς και καταφεύγει σε σχόλιο του στυλ ‘άλλα λόγια να αγαπιόμαστε’. Ο ελληνικός λαός βγάζει τα συμπεράσματά του», σημειώνει.
 
Απαντώντας, Σίμος Κεδίκογλου αναφέρει: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να γίνει η Ελλάδα παίκτης στην ενεργειακή σκακιέρα και διεκδικεί τη διέλευση από τη χώρα μας του αγωγού που θα συνδέσει το Αζερμπαϊτζάν με τη Δυτική Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς δεν το επιθυμεί. Ας μας πει τελικά τι θέλει; Μήπως προτιμά έναν αγωγό από εδώ ως τη Βενεζουέλα του Τσάβες;».
 
«Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από τη σοβαρότητα», καταλήγει.