Προφυλακιστέες κρίθηκαν η μητέρα η αδερφή και η σπιτονοικοκυρά της 22χρονης Φαίης για τη δολοφονία της , αλλά και την προσπάθεια συγκάλυψης της πράξης τους καθώς, το πτώμα της κοπέλας είχε εντοπιστεί καλυμμένο με πάπλωμα στην Κυψέλη.

Ads

Συγκεκριμένα, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και της 15ης τακτικής ανακρίτριας, η μητέρα, η αδελφή και η νοικοκυρά της 22χρονης κοπέλας πήραν τον δρόμο για τη φυλακή, καθώς στις περιπτώσεις τους πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την προφυλάκιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις μαρτύρων αλλά και η προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή, έδωσαν στις αρχές τις απαραίτητες αρχικές ενδείξεις για να έρθουν οι τρεις γυναίκες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως οι τρεις γυναίκες έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, αφού τύλιξαν το πτώμα και το πέταξαν τα σκουπίδια.

Ads

Μάλιστα, γίνεται λόγος για «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» ως προς το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Επιπλέον, ερευνάται και ο θάνατος 69χρονης η οποία πέθανε έξι μήνες πριν από την 23χρονη Φαίη. Η γυναίκα ζούσε στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς, η οποία είχε υποστηρίξει πως η 69χρονη αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές φαίνεται πως και η ηλικιωμένη υπήρξε θύμα ανάλογης κακοποιητικής συμπεριφοράς και είχε, επίσης, νοσηλευτεί.