Δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και στο 11% προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, γεγονός το οποίο θα σημάνει την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή 6% και, συνεπώς, την αύξηση της τιμής μιας σειράς σημαντικών αγαθών, όπως η ενέργεια και τα φάρμακα.

Ads

«Ο τελικός μας στόχος είναι δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και στο 11%. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αμέσως. Αλλά σε βάθος τετραετίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΝΔ μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων την Πέμπτη.

Αναδεικνύοντας τον κίνδυνο ανατίμησης των αγαθών του μειωμένου συντελεστή από τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του σχολιάζει: «Πρόκειται για μία από τις πλέον επιζήμιες για το κοινωνικό σύνολο, αλλά και για την οικονομία, προτάσεις. Τη συγκεκριμένη προγραμματική θέση είχε πρωτοεξαγγείλει ο ίδιος στην ομιλία του στη ΔΕΘ το 2017 και την επαναλαμβάνει και σήμερα αποκαλύπτοντας το πραγματικό του πρόσωπο, βγάζοντας τη μάσκα του δήθεν προστάτη των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων».