Την απομόνωση της ΝΔ. ακόμα και μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραδέχτηκε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης στο ΚΟΝΤΡΑ Channel.

Ads

Τα σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας και συνοχής που έχει προκαλέσει στη ΝΔ η προεκλογική της δημαγωγία με το Μακεδονικά, εκδηλώθηκαν για άλλη μια φορά με αφορμή το κοινό ψήφισμα στο οποίο κατέληξαν όλες οι πολιτικές ομάδες της Ευρωβουλής υπέρ της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι υπέρ της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας. Ακόμα και εμείς θα ψηφίζαμε το σχετικό ψήφισμα αν δεν υπήρχαν συγκεκριμένες φράσεις μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γαλάζιος ευρωβουλευτής, δίνοντας ως παράδειγμα το «ιστορική συμφωνία».

«Το ΕΛΚ μπορεί να καταλαβαίνει τη θέση μας αλλά δεν μπορεί στη συζήτηση που κάνει να μην βάλει κάτι, που τα άλλα κόμματα επιμένουν. Εμείς διαχωρίσαμε τη θέση μας με την γνώση και κατανόηση του ΕΛΚ.» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ads

Παρόλ’αυτά σημείωσε πως το εθνικιστικό VMRO της Βόρειας Μακεδονίας ακόμη κι αν κερδίσει τις επικείμενες εκλογές «δεν μπορεί να αλλάξει την Συμφωνία των Πρεσπών», για να συμπληρώσει ότι ούτε η Ελλάδα μπορεί.