Με διαδοχικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευρωβουλευτής απαντάει στην διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία εξαπολύοντας μάλιστα πυρά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Ο Γιώργος Κύρτσος, στις αναρτήσεις, απέδωσε τους λόγους της διαγραφής του στα ζητήματα που έθεσε ο ίδιος στη ΝΔ, για λάθη σε πανδημία, οικονομία, αλλά και για την κριτική του σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, για το οποίο έκανε λόγο για «κουκούλωμα», αναφερόμενος στις διώξεις δημοσιογράφων και της  πρώην επικεφαλής της  Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη. 

«Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη & παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis, διώξεις δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. “Απάντησαν” με διαγραφή μου», ανέφερε στην πρώτη του ανάρτηση μετά τη διαγραφή

Ads

Στη συνέχεια, βάζοντας στο κάδρο του «κουκουλώματος» και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έγραψε: «Πρέπει να είναι δεσμευμένος ο Μητσοτάκης για να με διαγράψει επειδή “συκοφάντησα”τη χώρα, διαφωνώντας με κουκούλωμα σκανδάλου Novartis και δίωξη δημοσιογράφων, Τουλουπάκη».

Ο ευρωβουλευτής αποκάλυψε επίσης πως έχει δεχτεί τηλεφωνήματα από τον Γρ. Δημητριάδη, «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού, αλλά και από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να σταματήσει την κριτική, ένα αίτημα που συνοδευόταν και με απειλή διαγράφης.

Όπως σημείωσε τον Σεπτέμβριο του 2020 του τηλεφώνησε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γ. Δημητριάδης, για να του πει «σταμάτα κριτική για τις αστικές συγκοινωνίες». Τον Απρίλιο του 2021, δέχτηκε τηλέφωνο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στο οποίο τον προειδοποίησε πως «εάν συνεχίσεις κριτική σε θέματα πανδημίας θα διαγραφείς». Ο Γ.Κύρτσος υπενθύμισε και την καταγγελία του για τον αποκλεισμό του από την κρατική τηλεόραση.

Όλες οι αναρτήσεις Κύρτσου: