Σφοδρή ήταν η αντίδραση του του Νίκου Ανδρουλάκη στην ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Βουλή αλλά και στα θερμά χειροκροτήματα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δήλωσαν όλοι παρών, ενώ αίσθηση έκανε και η αναφορά του στη διαπλοκή της κυβερνητικής παράταξης και σε ραντεβού υπουργών με συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Ads

«Βλέπουμε χειροκροτήματα και χαμόγελα για τον άνθρωπο που πριν το δυστύχημα έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι είναι ντροπή να θέτετε θέμα ασφαλείας του σιδηροδρόμου. Τα χειροκροτήματα των βουλευτών της Ν.Δ, το ύφος του κ. Καραμανλή δείχνουν ότι το κόμμα που κυβερνά έχει μηδενική ενσυναίσθηση» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Αλαζονεία, απεριόριστη αλαζονεία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας για τους βουλευτές της Ν.Δ πως «σήμερα με τον χειροκρότημα σας σε αυτή την προκλητική τοποθέτηση όλοι μαζί είστε συνένοχοί και απολύτως υπεύθυνοι».

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Καραμανλή σε διαπλοκή της αντιπολίτευσης, δήλωσε με νόημα:  «δύο υπουργοί της Ν.Δ έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Οι δικοί σας υπουργοί ήτανε», ρωτώντας τον Μάκη Βορίδη αν επιβεβαιώνει.

Ads

«Το βράδυ της Κυριακής οι δυο υπουργοί σας ήταν εκεί που είπα κ. Βορίδη; Ο κ Παπασταύρου και ο κ. Μπρατάκος», είπε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του iEidiseis, οι υπουργοί Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος επισκέφτηκαν την Κυριακή το βράδυ τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε μια προσπάθεια κατευνασμού του κλίματος μεταξύ του επιχειρηματία και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε: Τέμπη / Τι κρύβεται πίσω από τη σύγκρουση Βαγγέλη Μαρινάκη – Κυριάκου Μητσοτάκη 

Η Νέα Δημοκρατία είναι «σιαμαία με την εγχώρια ολιγαρχία»

Στην πρώτη ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης προέτρεψε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ρητορική που ισχυρίζεται ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το κόμμα του εξυπηρετεί διαπλεκόμενα συμφέροντα, σε σύντομη παρέμβαση του στην Βουλή την Τετάρτη.

Αυτά είναι «ψεκασμένες θεωρίες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε αυστηρό τόνο.

«Πήραμε τη πρωτοβουλία γιατί οι Έλληνες θέλουν να μάθουν την αλήθεια», πρόσθεσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν απαντά με σαφήνεια σε κανένα καίριο ερώτημα, υπογραμμίζοντας ότι τα κίνητρα του κόμματός του είναι αξιακά κι όχι καθεστωτικά όπως της Νέας Δημοκρατίας.

Καταφερόμενος εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, τον κάλεσε να αφήσει «τη γλώσσα Βελόπουλου» και να απαντήσει «σε τρία καθαρά ερωτήματα: Ποιός πήρε το υλικό, ποιός το χάλκευσε και ποιός το διοχέτευσε, από τις πρώτες ώρες στο Πρώτο Θέμα;»

Αναρωτήθηκε αν ήταν το μακρύ χέρι του Μαξίμου, ενώ τόνισε: «Μπορείτε να κοροϊδεύετε λίγους για καιρό αλλά δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε όλους για πάντα».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» περί μονταρισμένου ηχητικού υλικού υπογράμμισε πως «το μακρύ χέρι του Μαξίμου πήρε αυτό το υλικό και το χάλκεψε».

Η Νέα Δημοκρατία είναι «σιαμαία με την εγχώρια ολιγαρχία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.