Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης προέτρεψε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ρητορική που ισχυρίζεται ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το κόμμα του εξυπηρετεί διαπλεκόμενα συμφέροντα, σε σύντομη παρέμβαση του στην Βουλή την Τετάρτη.

Ads

Αυτά είναι «ψεκασμένες θεωρίες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε αυστηρό τόνο.

«Η παράταξή σας είναι σιαμαία με την εγχώρια ολιγαρχία. Πήραμε τη πρωτοβουλία γιατί οι Έλληνες θέλουν να μάθουν την αλήθεια», πρόσθεσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν απαντά με σαφήνεια σε κανένα καίριο ερώτημα, υπογραμμίζοντας ότι τα κίνητρα του κόμματός του είναι αξιακά κι όχι καθεστωτικά όπως της Νέας Δημοκρατίας.

Καταφερόμενος εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, τον κάλεσε να αφήσει «τη γλώσσα Βελόπουλου» και να απαντήσει «σε τρία καθαρά ερωτήματα: Ποιός πήρε το υλικό, ποιός το χάλκευσε και ποιός το διοχέτευσε, από τις πρώτες ώρες στο Πρώτο Θέμα;»

Ads

Αναρωτήθηκε αν ήταν το μακρύ χέρι του Μαξίμου, ενώ τόνισε: «Μπορείτε να κοροϊδεύετε λίγους για καιρό αλλά δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε όλους για πάντα».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» περί μονταρισμένου ηχητικού υλικού υπογράμμισε πως «το μακρύ χέρι του Μαξίμου πήρε αυτό το υλικό και το χάλκεψε».

Η Νέα Δημοκρατία είναι «σιαμαία με την εγχώρια ολιγαρχία», ειπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.