Ο εναγκαλισμός της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, με συνδικαλιστές εις βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις για την υπόθεση του «αμαρτωλού» ταμείου του Υπουργείου Πολιτισμού, έχει αρχίσει να δημιουργεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Ads

Συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ διαχώρισαν τη θέση τους από άλλα μέλη της παράταξης που επιμένουν να είναι προσδεμένα στο άρμα των συνδικαλιστών της ΔΗΣΥ (ΚΙΝΑΛ) και κατέβηκαν στις εκλογές με διαφορετικό ψηφοδέλτιο και βάζοντας στο όνομα ΕΔΑΚΕ την λέξη «Αξιακή» (Ενωμένη Δημοκρατική Αξιακή Κίνηση Εργαζομένων).

Παρόλα αυτά, στο συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού) η κυρία Μενδώνη έκανε λόγο για «κατασκευή ενόχων», ενώ σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύει το Τvxs.gr προσθέτει δυο ακόμα μέλη στο ΔΣ του «αμαρτωλού» ταμείου που συσσώρευε δημόσιο χρήμα, το οποίο διαχειρίζονταν οι  συνδικαλιστές χωρίς κρατικό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόκειται να τοποθετήσει δύο συνδικαλιστές της ΔΗΣΥ (ΚΙΝΑΛ) δίνοντας έτσι την πλειοψηφία στην παλιά παρέα που καλείται να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

image

Ads

image

image

Στο μεταξύ, η τεκμηρίωση του νέου διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελου Μπίνη έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη θέση όσων φέρονται πως εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ ΜΜΕ  φιλικά στην κυβέρνηση, όπως η «Καθημερινή», εγκαλούν με τον τρόπο τους την υπουργό, η οποία ταυτίζεται όλο και περισσότερο με το παλιό αμαρτωλό σύστημα και δεν τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις.

Στις πρώτες θέσεις του Συνεδρίου, η υπουργός άκουσε τον πρώτο ομιλητή που δεν ήταν άλλος από τον επί 15 χρόνια πρόεδρο του «αμαρτωλού» ταμείου να επαναλαμβάνει τα περί σκευωρίας. Η υπουργός, όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά όταν ήρθε η ώρα της να μιλήσει, είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και ότι δεν θα κατασκευάσει ενόχους. Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν μάλιστα όταν η υπουργός σημείωσε ότι από την πολυετή εμπειρία της στο υπουργείο γνωρίζει ότι δεν υπήρξαν ποτέ υπόγειες διαδρομές μεταξύ συνδικαλιστών και της πολιτικής ηγεσίας. 

Διαβάστε επίσης: