Σε γαλάζιο «Αλ Τσαντίρι» μετατρέπεται η Νέα Δημοκρατία τρεις ημέρες πριν από την εκλογή νέου αρχηγού, με νέα ιλαροτραγικά επεισόδια και με τον πόλεμο των φατριών να εστιάζει τώρα στις… έρευνες για υπόγειες σχέσεις και συμμαχίες Μαξίμου και Ραφήνας.

Ads

Με επίκεντρο την σφοδρή κόντρα καραμανλικών και σαμαρικών, και με αποκορύφωμα το νέο σόου του Άδωνι Γεωργιάδη και την απόπειρα… εφόδου του στο «Αλ Τσαντίρι» του Λάκη Λαζόπουλου, το νέο αγαπημένο σενάριο του εσωκομματικού εμφυλίου είναι ότι υπάρχουν ανοιχτές γέφυρες μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κώστα Καραμανλή.

Ο Λαζόπουλος, ο Τσίπρας κι ο Καραμανλής

Κατά το ίδιο σενάριο, οι εν λόγω γέφυρες έχουν ως στόχο την πριμοδότηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εκλογές της Κυριακής, τον οποίο φέρεται να προτιμά το Μέγαρο Μαξίμου έναντι των άλλων τριών γαλάζιων υποψηφίων – η δε προτίμηση αυτή, κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη και ουκ ολίγα ακόμη στελέχη της ΝΔ, πιστοποιείται και από την σκληρή σάτιρα που κάνει εναντίον τους ο… Λάκης Λαζόπουλος.

Ads

Εν ολίγοις, μερίδα του σαμαρικού μπλοκ της ΝΔ έχει αναδείξει σε κομβικό παράγοντα των πολιτικών εξελίξεων τον… Λάκη Λαζόπουλο, τον οποίο θεωρεί περίπου… κυβερνητικό εκπρόσωπο και Δούρειο Ίππο των «υπόγειων σχεδίων Τσίπρα – Καραμανλή», εξ ου και το χθεσινο-βραδυνό σόου του Άδωνι με την έφοδο στο «Αλ Τσαντίρι».

Αδωνις: Θέλω να με φοβάται ο Λαζόπουλος»…

«Θέλω να εκλεγώ πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να με φοβούνται άνθρωποι σαν τον Λαζόπουλο», δήλωσε ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα το πρωί, ενώ χθες το βράδυ, έλεγε πως πήγε στο θέατρο για να παρέμβει live στο «Αλ Τσαντίρι» επειδή ο Λαζόπουλος έδινε γραμμή εναντίον του και εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ήρθα εδώ γιατί με καθύβριζε επί δεκάλεπτο, για να μου τα πει κατά πρόσωπο. Και να μου δώσει την ευκαιρία να απαντήσω, όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε δημοκράτης άνθρωπος. Αλλά δεν το έκανε», είπε.

Η έκρηξη Άδωνι ήρθε επειδή ο Λαζόπουλος τον χαρακτήρισε «εγκάθετο του Σαμαρά», στη διάρκεια της live παράστασης: «Ο άλλος ο εγκάθετος του Σαμαρά», είπε , «ο Άδωνις, ο οποίος θέλει να ανοίξει δεξιά πόρτα για να επιστρέψει ο Σαμαράς ως νέα Λεπέν, δεσπόζει σε όλα τα κανάλια σαν να είναι αυτός η ηγετική φυσιογνωμία της Ν.Δ. Έχει παραμερίσει το κέντρο, όλο το …Καραμανλικό παρελθόν της παράταξης».

Στυλιανίδης: Πότε επικοινώνησαν Τσίπρας – Καραμανλής

Την άποψη ότι ο Λάκης Λαζόπουλος «στήριξε ευθέως τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε μιλώντας στο Mega και ο έτερος υποψήφιος Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ τον γαλάζιο μύλο ήρθε να επιτείνει και το νέο μήνυμα των καραμανλικών δια του Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο πρώην βουλευτής και εκ των πλέον ένθερμων καραμανλικών, αποκάλυψε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή στη διάρκεια της 17ωρης μαραθώνιας διαπραγμάτευσης του Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε ξεσηκώσει νέα θύελλα στη ΝΔ όταν είχε πάει στην πρεμιέρα της παράτασης Λαζόπουλου και είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώ, πάλι σύμφωνα με τον Βηματοδότη, έχει «συχνή επικοινωνία» με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.