Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιβεβαιώνει δημοσίως ότι έχει το «χρίσμα Καραμανλή», βάζει εντέχνως νέα φωτιά στις «φήμες» και τις διαρροές και τροφοδοτεί εκ νέου των πόλεμο ανάμεσα στις βαρονίες της ΝΔ, στο παρά πέντε της εκλογής αρχηγού.

Ads

Μιλώντας αργά χθες το βράδυ στο Mega, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έδωσε τη δική του απάντηση στο γαλάζιο σήριαλ των τελευταίων διαρροών για το «ποιον στηρίζει ο Καραμανλής», λέγοντας: «Είναι τιμή μου που με στηρίζει (ο Καραμανλής) και δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργήθηκε όλο αυτό το ζήτημα. Δεν με φώναξε να μου πει ‘’Βαγγέλη, σε στηρίζω’’ αλλά είναι δικαίωμά του να με ψηφίσει. Δεν έχω κάνει τέτοια συζήτηση με τον Καραμανλή αλλά και να είχα κάνει, δεν θα το έλεγα».

«Αντίθετα», πρόσθεσε, «ο κ. Σαμαράς δείχνει να μην με στηρίζει. Την μία είναι με τον κ. Τζιτζικώστα, την άλλη είναι με τον κ. Γεωργιάδη… Δεν ξέρω με ποιόν είναι».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πέραν του Αντώνη Σαμαρά, άφησε οξείες αιχμές και για τους συνυποψηφίους του τονίζοντας: «Ποτέ στα 41 χρόνια της ιστορίας της ΝΔ δεν ζητήθηκε παραίτηση προέδρου. Έχω δεχτεί χυδαίο πόλεμο από τους συνυποψηφίους μου» είπε, προσθέτοντας ειρωνικά: «Παιδιά είναι, μερικές φορές το παρακάνουν. Δεν ξέρουν τι κάνουν».

Ads

Αιχμηρός ήταν και αναφερόμενος στο αίτημα- σύνθημα Τζιτζικώστα περί ανανέωσης στο κόμμα: «Το ηλικιακό», είπε, «είναι ρατσιστικό. Η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες. Αν ο πρόεδρος είναι μεγαλύτερος, μπορεί και να ανοίξει δρόμο για τους νεότερους. Συνήθως είναι οι νεότεροι που… κλαδεύουν τους νεότερους. Η υποψηφιότητά μου είναι ανανεωτική. Αποδείχθηκε πως η ηλικία δεν βοήθησε τον κ. Τσίπρα. Η αλλαγή γενιάς αυτή την ώρα, θα ήταν ένα πείραμα. Κοιτάζουμε το μέλλον με βλέμμα κυβερνητικό».

Παρά τον γαλάζιο εμφύλιο πάντως, δήλωσε βέβαιος πως μετά τις εκλογές το κόμμα θα παραμείνει ενωμένο. «Όποιος και αν εκλεγεί η ενότητα θα υπάρχει. Αν κάποιος θεωρήσει ότι αδικείται από το αποτέλεσμα, μπορεί και να φύγει. Εγώ θεωρώ πως θα κερδίσει ο νεοδημοκράτης και οι υπόλοιποι θα τον υπηρετήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά…