Σε e-book  αλλά και έντυπη μορφή κυκλοφορεί η έκδοση CRISIS: 10 + 1 διηγήματα για την ελληνική κρίση. Οι εκδόσεις www.vakxikon.gr που δραστηριοποιούνται πρωτίστως στην έκδοση ηλεκτρονικού βιβλίου συνθέτουν έναν πυρήνα με νέους και βραβευμένους συγγραφείς. Με την υποστήριξη του Νίκου Κουνενή αλλά και του, ελληνικής καταγωγής, συγγραφέα-τυχοδιώκτη Johnny Handsome, που ζει αυτή την περίοδο στο Μεξικό, συγκεντρώνουν 11 διηγήματα που μιλούν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο για την κατάσταση στη χώρα μας σήμερα.

Ads

 
Την ελληνική κρίση διηγούνται οι Νίκος Κουνενής, Μαρία Ξυλούρη, Τζούλια Γκανάσου, ΒάσιαΤζανακάρη, Μαρία Φακίνου, Βαγγέλης Μπέκας, Στέργια Κάββαλου, Μαίρη Κλιγκάτση, Κασσάνδρα Αλογοσκούφι, Ιορδάνης Κουμασίδης, Johnny Handsome.
 

Το tvxs.gr προσφέρει δυο αντίτυπα της έντυπης έκδοσης στους δυο αναγνώστες που θα στείλουν πρώτοι email στο [email protected].

 
«Η παρούσα συλλογή ιστοριών είναι μια έκδοση αναπόφευκτη, μιας και οι συνθήκες γύρω μας ερεθίζουν ώστε να ασχοληθεί κανείς δημιουργικά με αυτό το νέο πολιτικό, οικονομικό και, κυρίως, κοινωνικό τοπίο, που ολοένα και αναδιαμορφώνεται. Συνάμα αποτελεί και έναν αναπόφευκτο τίτλο για τις Εκδόσεις Vakxikon.gr, οι οποίες ακολουθούν τη συνθήκη που έχει διαμορφώσει και συνάδουν με την ταυτότητα που έχει σχηματίσει σε κοινωνικό επίπεδο το περιοδικό Vakxikon.gr όλα αυτά τα χρόνια» αναφέρει το σημείωμα του εκδότη. 

Ads

image
 
Με την προειδοποίηση ότι, «οι ιστορίες της συλλογής έχουν σκοπό ν’ αφυπνίσουν τον κόσμο που παραμένει υπνωτισμένος από την «επόμενη δόση» και την «έξοδο της χώρας από το ευρώ», μπορείτε να αναζητήσετε στις σελίδες του, διηγήματα για την ανεργία και τη μετανάστευση των νέων, μελλοντολογικές ιστορίες και δυστοπικές εικόνες, εσωτερικές, άκρως ψυχαναλυτικές αλλά και ποιητικές και φιλοσοφικές παρεκβάσεις, άγριες συνθήκες και σκοτεινές διηγήσεις.
 

INFO
Οι εκδόσεις vakxikon.gr , γιορτάζουν τα πέντε τους χρόνια
Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 21.00
Πολυχώρος Άγκυρα (Σόλωνος 124)
Bazaar των εκδόσεων vakxikon.gr  σε πολύ χαμηλές τιμές

 
«Σου εύχομαι να ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς…». Αφόρητα κλισέ. Πετάξτε το. Για τη λογοτεχνία όλοι οι καιροί έχουν ενδιαφέρον, μιας και η βασική της λειτουργία είναι να δομεί ένα παράλληλο, εναλλακτικό σύμπαν. Η λογοτεχνία αρθρώνει λόγο για τη στιγμή του βομβαρδισμού της Δρέσδης αλλά και για το πιο αδιάφορο θρόισμα φύλλου που παρατηρεί μια βαρετή χωρική στην αυστραλιανή επαρχία. Απλώς όταν επέρχονται κοσμοϊστορικά γεγονότα μεταμορφώνεται και η ίδια, η λογοτεχνία εννοώ, ίσως όμως και η χωρική. Άλλοτε τρέχει πίσω τους ασθμαίνοντας, άλλοτε μένει άφωνη και σιωπηλή μέχρι να κατασταλάξουν μέσα της τα συμβάντα που θα οδηγήσουν στη γέννηση κάποιων άλλων φαντασιακών» σημειώνει ο επιμελητής της έκδοσης, Ιορδάνης Κουμασίδης.
 
«Η κρίση λοιπόν γεννάει νέες ιστορίες. Ο συγγραφέας βρίσκεται πάντα σε κρίση, όπως και να την εννοήσει κανείς. Και η ίδια η τέχνη εντείνεται όσο εντείνεται η κρίση. Σαν δυνάμεις αντίρροπες. Εμείς αυτές τις δυνάμεις δε θέλουμε να τις δαμάσουμε, να τις τιθασεύσουμε. Θέλουμε να τις απελευθερώσουμε. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν σε αυτή τη συλλογή να δούμε μικροϊστορίες της κρίσης μέσα από είκοσι δύο διαφορετικά μάτια. Συν τα επιπλέον των αναγνωστών» προκαλεί τους αναγνώστες.
 
Η έκδοση κοσμείται με 11 φωτογραφίες, όσες και οι ιστορίες δηλαδή, των Αλέξανδρου Κατσή, Μαρίας Τσιράκου και Θεοδοσίας Ζαμπάκα, έγχρωμες και ασπρόμαυρες, που όλες τους αποτυπώνουν μια κοινωνία που αλλάζει, μια «περιέργη» εποχή που διαλύει τα πάντα στο πέρασμα της καθώς και τους ανθρώπους να κοιτούν σαν ανήμποροι να κάνουν το οτιδήποτε.
 
Από τις 20 Μαρτίου, το βιβλίο κυκλοφορεί και σε έντυπη μορφή, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε Αθήνα (TheBookLoft, Κολωνάκι) και Θεσσαλονίκη (Το Κεντρί, Κέντρο).