Επτά ώρες μετά την έναρξή της, τερματίστηκε η γιγαντιαία επιχείρηση αντιτρομοκρατικής και στρατού στο προάστιο Σεν Ντενί στο βόρειο Παρίσι. Συνελήφθησαν επτά άτομα, ενώ υπάρχουν και δυο νεκροί. Η μία είναι μια γυναίκα – καμικάζι που ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά και ανατινάχθηκε. 

Ads

Από τα ξημερώματα η περιοχή είχε αποκλειστεί από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, που πολιόρκησαν διαμέρισμα μέσα στο οποίο είχαν ταμπουρωθεί ύποπτοι για το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα της Παρασκευής στο Παρίσι. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρξε καταιγισμός πυροβολισμών αλλά και εκρήξεων. Η γενική εισαγγελία επιβεβαίωσε τη σύλληψη επτά ατόμων στο πλαίσιο της επιχείρησης, αλλά και τον θάνατο δύο ατόμων, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, η οποία ανατινάχθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος. 


Βίντεο από την επιχείρηση

Η στιγμή που ανατινάζεται η γυναίκα καμικάζι

Εικόνες από την επιχείρηση

Βίντεο από τις συλλήψεις

Όσον αφορά τις συλλήψεις, τρία άτομα συνελήφθησαν στο εσωτερικό τού – υπό πολιορκία – κτιρίου, δύο έξω από το κτίριο και δύο ακόμα, σε διπλανό κτίριο. Οι ταυτότητες των συλληφθέντων δεν έχουν γίνει γνωστές.

Ads

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής αλλά και ο καταζητούμενος ως δράστης της επίθεσης, Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν πράγματι ήταν μέσα στο κτίριο ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ και εάν κατόρθωσε να διαφύγει.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε μια περαστική πολίτης η οποία όμως δεν σκοτώθηκε, όπως μεταδόθηκε νωρίτερα από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.