Μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη της αμερικανικής βάσης στον Μουζουρά Ακρωτηρίου, στα Χανιά, πραγματοποίησαν την Κυριακή, μέλη επιτροπών ειρήνης από όλη την Κρήτη και εκπρόσωποι φορέων του νησιού, ζητώντας να κλείσουν άμεσα οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά σημαία της Ε.Ε.

Ads

Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης να μην χρησιμοποιηθούν οι βάσεις της Σούδας σε περίπτωση πολεμικής επιχείρησης στη Συρία και να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλοι οι έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Τα μέλη των επιτροπών ειρήνης συγκεντρώθηκαν αρχικά το μεσημέρι στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, όπου και εγκρίθηκε το ψήφισμα της κινητοποίησης.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων ήταν και μετανάστες από τη Συρία, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο και την παλιά πόλη των Χανίων, μετά το τέλος της οποίας επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία και μετέβησαν στην αμερικανική βάση στον Μουζουρά Ακρωτηρίου.

Ads

Αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν αναπτυχθεί έξω από τον χώρο της βάσης, δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να φθάσουν μέχρι την πύλη, ωστόσο δεν σημειώθηκαν εντάσεις.
Οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα σε χώρους έξω από τη βάση, έκαψαν συμβολικά σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αντιπροσωπεία τους παρέδωσε σε αξιωματικό της βάσης το ψήφισμα της κινητοποίησης.