Έξι χρόνια μετά το «Enter the Void» (2009) ο Γκασπάρ Νοέ επιστρέφει με τη νέα του ταινία, η οποία συζητήθηκε όσο λίγες, τον Μάιο στο 68ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Το «Love» – η προκλητική ερωτική Οδύσσεια του σκηνοθέτη, που γυρίστηκε σε 3D – θα προβληθεί ως ειδική φεστιβαλική avant premiere σε συνεργασία με την εταιρεία Hollywood Entertainment, την ερχόμενη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στον Κινηματογράφο Δαναό, παρουσία του δημιουργού.

Ads

Ο πάντα προκλητικός Γκασπάρ Νοέ, επιστρέφει με την τέταρτη μεγάλους μήκους δημιουργία του. Είχαν προηγηθεί τα φιλμ: «I Stand Alone» του 1998 (ίσως η καλύτερη ταινία της ιδιαίτερης φιλμογραφίας του), το «Irreversible» του 2002 (με πρωταγωνιστές την Monica Bellucci και τον Vincent Cassel) και το «Enter the Void» του 2009, όπου με τους Ναθάνιελ Μπράουν, Παζ Ντε Λα Χουέρτα και Σίρλ Ρόι, παρακολουθούμε το πως μετά τη δολοφονία ενός έφηβου έμπορου ναρκωτικών στην Ιαπωνία, αυτός επανεμφανίζεται ως φάντασμα επαγρυπνώντας για την αδελφή του.

Ο Γκασπάρ Νοέ έχει βρεθεί δυο φορές υποψήφιος για τον Χρυσό Φοίνικα (το 2002 με το «Μη Αναστρέψιμος» και το 2009 με το «Enter the Void») στη σύντομη φιλμογραφία του, ενώ φέτος το «Love» διεκδίκησε το Queer Palm.

image

Ads

Το «Love», είναι ένα σεξουαλικό μελόδραμα ανάμεσα σ’ ένα αγόρι, ένα κορίτσι και ένα ακόμα κορίτσι. Μια ιστορία αγάπης που γιορτάζει το σεξ μ’ έναν χαρούμενο τρόπο. Πρωταγωνιστούν οι νεαροί ηθοποιοί: Aomi Muyock, Karl Glusman και Klara Kristin.

Διαβάστε επίσης:
Συνέντευξη Τύπου Νύχτες Πρεμιέρας: Έρχεται ο Γκασπάρ Νοέ

image

Η ταινία θα προβληθεί ως ειδική φεστιβαλική avant premiere σε συνεργασία με την εταιρεία Hollywood Entertainment, την ερχόμενη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στον Κινηματογράφο Δαναός, παρουσία του σκηνοθέτη.

image

Οι κάτοχοι καρτών διαρκείας των 20 προβολών, (επιπλέον των 20 προβολών και της Ταινίας Έναρξης), μπορούν να εξασφαλίσουν ένα μηδενικό εισιτήριο για την ειδική προβολή της ταινίας «Love» του Γκασπάρ Νοέ, με την επίδειξη της κάρτας τους, από το ταμείο του Δαναού και το Παράρτημα του Δαναού στον Ιανό, έως την Δευτέρα 21/09 στις 18.00 το απόγευμα. Επιπλέον προσκλήσεις, θα δοθούν μέσω διαγωνισμού από το cinemag.gr

image

Ωράριο Ταμείων για την Ειδική Προβολή του «Love»:
Δαναός
18-20/9 -> 17:00 – 20:30
21/09 -> 12:00 – 20:30
Παράρτημα Ιανού για Δαναό
Από 18/09 & 21/09: 10.30 – 14.30.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, οι Νύχτες Πρεμιέρας διαθέτουν πλέον ειδική εφαρμογή για smartphone και tablet στα αντίστοιχα λειτουργικά συστήματα της Apple και της Google και μπορείτε να την εγκαταστήσετε δωρεάν μέσα από το itunes και το google play.

image

Η εφαρμογή ξεναγεί τον χρήστη στον κόσμο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, όπου μπορεί να ενημερωθεί αναλυτικά για το Φεστιβάλ, το πρόγραμμα, τις ταινίες (περιλήψεις και συντελεστές), ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές και την επίσημη ανακοίνωση, θα υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης της διαθεσιμότητας των εισιτηρίων.

image

Οι πρώτες εντυπώσεις μας – σε ότι αφορά το λειτουργικό σύστημα Android – ήταν αρκετά θετικές, με το ποιο σοβαρό λάθος να έγκειται στο γεγονός ότι η εφαρμογή για να λειτουργήσει απαιτεί τη σύνδεση στο διαδίκτυο, κάτι που θα πρέπει να ξεπεραστεί, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε αντίστοιχες εφαρμογές άλλων ελληνικών, αλλά και διεθνών κινηματογραφικών φεστιβάλ.

Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει από τις 23 Σεπτεμβρίου ως και τις 4 Οκτωβρίου, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 239 ξεχωριστές ταινίες Το Διεθνές Διαγωνιστικό, με 12 ταινίες που διεκδικούν την Χρυσή Αθηνά, το τμήμα Μουσική και Φιλμ με 15 μουσικές ταινίες – εντός και εκτός διαγωνιστικού – τα Ντοκιμαντέρ (φέτος είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά), το Ελληνικό Διαγωνιστικό ταινιών μικρού μήκους, τις Μεταμεσονύχτιες Προβολές, τις Ειδικές Προβολές, τα Αφιερώματα σε 4 αξιόλογους σκηνοθέτες, αλλά και στην εμβληματική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης “Παρασκήνιο”, καθώς και το ειδικό αφιέρωμα  “Moving Future”, αλλά και τις 20 Πρεμιέρες, ανάμεσα στις οποίες συναντάμε μερικές από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της φετινής κινηματογραφικής σεζόν.

Διαβάστε επίσης:
Τι θα δούμε το Φθινόπωρο στις Κινηματογραφικές Αίθουσες;

image

Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr παρακολουθούμε από κοντά το πιο δημοφιλές κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας και θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά με νέα, κριτικές, αλλά και τις προτάσεις μας, για το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.