Καθώς η ταινία του Τζέι Τζέι Έιμπραμς, «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» (Star Wars: The Force Awakens – Episode VII) κυκλοφορεί στις Κινηματογραφικές Αίθουσες, το Tvxs.gr σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, σας δίνουν την ευκαιρία να αποκτήσετε και να διαβάσετε το βιβλίο: «Ένας ιππότης Τζεντάι: Οι περιπέτειες του Λουκ Σκαϊγουόκερ». Μία ωδή στην κλασική τριλογία του Πολέμου των Άστρων, μέσα από τις υπέροχες πρώτες απεικονίσεις του σύμπαντος του Τζορτζ Λούκας δια χειρός του βραβευμένου με Όσκαρ σχεδιαστή, Ραλφ Μακουάρι.

Ads

«Ο Ραλφ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που προσέλαβα για να με βοηθήσει να οραματισθώ τον κόσμο του Πολέμου των Άστρων. Η ιδιοφυής του συμβολή με τη μορφή αριστουργηματικών πινάκων αποτέλεσε μοναδική πηγή έμπνευσης και κίνητρο για τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της αρχικής τριλογίας.» – Ο Τζορτζ Λούκας για τον Ραλφ Μακουάρι

image

Το 1977 έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με τίτλο Star Wars (Ο Πόλεμος των Άστρων), σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζορτζ Λούκας. Με την επαναστατική χρήση των ειδικών εφέ, της αντισυμβατικής επεξεργασίας και του συνδυασμού επιστημονικής φαντασίας και επικού σεναρίου, ο πρώτος Πόλεμος των Άστρων είναι μια από τις πιο επιτυχημένες και σημαντικές ταινίες όλων των εποχών.

Ads

image

Δέκα (10) χρόνια μετά την τελευταία επαφή με το σύμπαν του Τζορτζ Λούκας, το «Star Wars» επιστρέφει με τον Τζέι Τζέι Έιμπραμς να κάθεται πλέον στην καρέκλα του σκηνοθέτη, για το καινούργιο, έβδομο κατά σειρά επεισόδιο του Πολέμου των Άστρων. Η δράση της ταινίας «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» (Star Wars: The Force Awakens – Episode VII), τοποθετείται χρονικά τριάντα (30) χρόνια μετά τα γεγονότα που είδαμε στην «Επιστροφή των Τζεντάι» (Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi – 1983). Η «Δύναμη Ξυπνάει» στις ελληνικές αίθουσες από τις 24 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:
Η επιστροφή του Star Wars καθώς η «Δύναμη Ξυπνάει»

image

Το Tvxs.gr σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, έχει εξασφαλίσει για τους αναγνώστες του δύο αντίτυπα του βιβλίου: «Ένας ιππότης Τζεντάι: Οι περιπέτειες του Λουκ Σκαϊγουόκερ». Για να διεκδικήσετε ένα από τα αντίτυπα του βιβλίου, στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας και την πόλη διαμονής σας, σημειώνοντας ως θέμα: «Star Wars», μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό email για τον τρόπο παραλαβής* των βιβλίων.

image

Ο Πόλεμος των Άστρων, η κλασσική ιστορία του καλού ενάντια στο κακό που εκτυλίσσεται σ’ έναν γαλαξία πολύ πολύ μακρινό, έγινε πολιτιστικό φαινόμενο απ’ όταν οι τρεις ταινίες του Τζορτζ Λούκας πρωτοπροβλήθηκαν στους κινηματογράφους γύρω στη δεκαετία του 1980. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου, η αφήγηση των τριών επεισοδίων “Μια νέα ελπίδα, Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται” και “Η επιστροφή των Τζεντάι του Πολέμου των Άστρων” ξαναζωντανεύει στην αρχική της μορφή, διασκευασμένη για νεαρούς αναγνώστες από τον διακεκριμένο συγγραφέα, Τόνι Ντιτερλίζι και εικονογραφημένη με τις εμβληματικές ζωγραφιές του βραβευμένου με Όσκαρ θρυλικού σχεδιαστή, Ραλφ Μακουάρι.

image

«Δύσκολο να το φανταστεί κανείς, αλλά υπήρχε μια εποχή που o Πόλεμος των Άστρων δεν ήταν μέρος της σύγχρονης κουλτούρας μας. Πριν από τα παιχνίδια, τα βιβλία και τα διάφορα αξεσουάρ, πριν ακόμα από το πρώτο καρέ της πρώτης ταινίας, ο Πόλεμος των Άστρων υπήρχε μόνο στη φαντασία ενός ανθρώπου: του Τζορτζ Λούκας. Με βάση τα διάφορα σχεδιάσματα σεναρίων του Λούκας και ύστερα από δημιουργική συνεργασία με τον σεναριογράφο-σκηνοθέτη, ο οραματιστής καλλιτέχνης Ραλφ Μακουάρι ζωντάνεψε ένα σύμπαν γεμάτο αναπάντεχους ήρωες, καταχθόνιους κακούς και απόκοσμα τοπία.» – Απόσπασμα από τον πρόλογο του Τόνι Ντιτερλίζι

image

Ο Τόνι Ντιτερλίζι, είναι συγγραφέας και εικονογράφος πολλών μπεστ σέλερ. Έργα του έχουν κοσμήσει τη δουλειά πασίγνωστων ονομάτων στον χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας, όπως του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν, της Ανν Μακάφρι, του Πίτερ Σ. Μπιγκλ και του Γκρεγκ Μπέαρ. Η σειρά βιβλίων “Τα χρονικά του Σπάιντεργουικ” που έχει γράψει μαζί με τη Χόλι Μπλακ, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα χώρες και έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Στο βιβλίο αυτό ο Ντιτερλίζι διασκευάζει το επικό ταξίδι του Λουκ Σκαϊγουόκερ.

image

Ο Ραλφ Μακουάρι (1929 – 2012) ήταν ο θρυλικός σχεδιαστής πίσω από την αρχική τριλογία του Πολέμου των Άστρων, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον Τζορτζ Λούκας. Ο Μακουάρι δεν έδωσε απλώς εικονογραφική υπόσταση στο κινηματογραφικό όραμα του Λούκας, αλλά επίσης καθόρισε τη μορφή ενός γαλαξία πολύ πολύ μακρινού, που έμελλε να γίνει παγκόσμια επιτυχία και να αγαπηθεί από πολλές γενιές. Μετά από την τεράστια επιτυχία του Πολέμου των Άστρων, ο Μακουάρι εργάστηκε στον σχεδιασμό της τηλεοπτικής σειράς “Battlestar Galactica“, καθώς και των ταινιών “Ε.Τ. ο εξωγήινος” και “Κοκούν“, για το οποίο τιμήθηκε με Όσκαρ.

image

Η ταινία «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» (Star Wars: The Force Awakens – Episode VII) σε σκηνοθεσία του Τζέι Τζέι Έιμπραμς, κυκλοφορεί στις ελληνικές Κινηματογραφικές Αίθουσες, από την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, σε διανομή της εταιρείας Feelgood Entertainment.

* Οι νικητές που κατοικούν στην Αττική, μπορούν να παραλαμβάνουν το αντίτυπό τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Οι νικητές που κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα το λάβουν ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης (χρειαζόμαστε την ταχυδρομική διεύθυνση κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας).