Το 5ο Athens Open Air Film Festival, σήκωσε αυλαία την Τετάρτη 17 Ιουνίου και έκτοτε το Φεστιβάλ συνεχίζει τις καλοκαιρινές κινηματογραφικές του εξορμήσεις, μετατρέποντας την Αθήνα σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά. Τη σκυτάλη των προβολών παίρνει η δραματική κομεντί του Μάικλ Λέμαν, «Φονικό Πάθος» (Heathers – 1988), με πρωταγωνιστές τον Κρίστιαν Σλέιτερ και την Γουινόνα Ράιντερ. Την Πέμπτη 25 Ιουνίου, στη Φωκίωνος Νέγρη, με ελεύθερη είσοδο.

Ads

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Αθήνα μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά, όπου με ελεύθερη είσοδο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει παλιές, αγαπημένες δημιουργίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες. Ο λόγος βέβαια για το 5ο Athens Open Air Film Festival που και φέτος θα μας κρατήσει παρέα από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα και υπαίθριους χώρους της Αθήνας, σε αυτοσχέδια και φιλόξενα θερινά σινεμά.

image

Διαβάστε επίσης:
Όλη η Αθήνα ένα Θερινό Σινεμά – Αναλυτικό Αφιέρωμα στο 5ο Athens Open Air Film Festival

Ads

Η Βερόνικα (Γουινόνα Ράιντερ) είναι μία ατίθαση νεαρή κοπέλα, που αποφασίζει να βοηθήσει τον ψυχωτικό φίλο της J.D. (Κρίστιαν Σλέιτερ), να σκοτώσει τις δημοφιλέστερες μαθήτριες του σχολείου τους.

image

Τα περισσότερα παιδιά «σκοτώνονται» για να γίνουν διάσημα. Στο σχολείο της Βερόνικα όμως, σκοτώνονται αν είναι διάσημα. Τρία κορίτσια με το όνομα Χέδερ – η Lisanne Falk, η Kim Walker και η Shannen Doherty – δημιουργούν μια υπεροπτική κλίκα στο λύκειο Γουέστερμπεργκ.

image

Η Βερόνικα λαμβάνει το χρίσμα των Χέδερς, αλλά δεν είναι σίγουρη αν θέλει να είναι μέλος τους, καθώς θα πρέπει να περιφρονεί παλιότερους φίλους της και να ακολουθεί τους δικούς τους κανόνες. Όταν λοιπόν θα γνωρίσει τον Τζέι Ντι, έναν νέο κουλ αγόρι στο σχολείο, θα αρχίσει να απομακρύνεται, ενώ παράλληλα μερικοί από τους πιο διάσημους μαθητές του σχολείου θα βρίσκονται νεκροί…

image

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μάικλ Λέμαν – ο οποίος τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τη σκηνοθεσία δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών: True Blood, Californication – αποτελεί μία απολαυστική μαύρη κωμωδία, με κλασσικές πλέον ατάκες και τρεις πρωταγωνιστές, που πίσω στη δεκαετία του ’90 υπήρξαν ιδιαίτερα δημοφιλής, ακολουθώντας βέβαια ο καθένας στη συνέχεια τον δικό του διαφορετικό δρόμο.

image

Συγκεκριμένα πρωταγωνιστούν: η δύο φορές Υποψήφια για Όσκαρ Γουινόνα Ράιντερ – Little Women (1994) και The Age of Innocence (1993), ο συμπαθέστατος Κρίστιαν Σλέιτερ – τον οποίο πρόσφατα ξαναείδαμε στην πολύ καλή τηλεοπτική σειρά: Mr. Robot – και η Σάνεν Ντόχερτι, γνωστή κυρίως ως Μπρέντα, από την τηλεοπτική σειρά, Μπέβερλι Χιλς.

Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 21:00
Φωκίωνος Νέγρη 41-45, Αθήνα
Είσοδος Ελεύθερη

image

«Φονικό Πάθος» (Heathers – 1988)
Σκηνοθεσία: Μάικλ Λέμαν
Πρωταγωνιστούν: Γουινόνα Ράιντερ, Κρίστιαν Σλέιτερ, Σάνεν Ντόχερτι
Έτος: 1988
Διάρκεια: 102 λεπτά

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά και εγκαίρως, για κάθε μία από τις προβολές του 5ου Athens Open Air Film Festival, που και φέτος θα μας κρατήσει κινηματογραφική συντροφιά, από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο.