Ένας 11χρονος Βρετανός έγινε το μικρότερο μέλος της κοινότητας Mensa, καθώς στο τεστ IQ κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στέφεν Χόκινγκ. Ο 11χρονος Κίαν Χάμερ μπορεί να συγκαταλέγεται πλέον στην ομάδα των πιο ευφυών ανθρώπων του κόσμου, ωστόσο δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρει ο επιστημονικός χώρος και πως όνειρό του είναι να γίνει ποδοσφαιριστής.

Ads

Ο Κίαν Χάμερ συγκέντρωσε τη μέγιστη βαθμολογία (162) στο τεστ Cattell III B, το τεστ IQ που χρησιμοποιεί η Mensa. Η κοινότητα με επιστολή της γνωστοποίησε στον 11χρονο πως πλέον συγκαταλέγεται στο 1% των πιο έξυπνων ανθρώπων στον κόσμο. Το τεστ Cattell III B περιλαμβάνει 150 ερωτήσεις που αξιολογούν την κατανόηση μέσα από διάφορα αποσπάσματα κειμένων. Η μέγιστη βαθμολογία για τους ενήλικες είναι 161 και για παιδιά κάτω των 18 ετών το 162.

image

«Αισθάνομαι περήφανος που συγκέντρωσα τόσο υψηλή βαθμολογία και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που είμαι πλέον μέλος της Mensa», δήλωσε, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα όνειρά του απάντησε: «Θέλω να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Μου αρέσει πολύ να παίζω ποδόσφαιρο».

Ads

Ο 11χρονος παίζει ποδόσφαιρο στα παιδικά τμήματα της Κόβεντρι Σίτι και ο 43χρονος πατέρας του, που εργάζεται ως πυροσβέστης, του έδωσε μια συμβουλή: «Θέλω να παραμείνει προσγειωμένος. Να κρατήσει τα πόδια του στο έδαφος». «Μπορεί να είναι έξυπνος, αλλά δεν τον αποκαλώ ιδιοφυΐα. Πολλοί άνθρωποι αστειευόμενοι μου λένε πως είναι πολύ έξυπνος για να γίνει ποδοσφαιριστής. Είναι ανταγωνιστικός, αλλά όχι ξεροκέφαλος. Είναι προσγειωμένος», πρόσθεσε.

image