Το 10o Schoolwave θα γίνει αρχές Ιουλίου του 2014, λίγο μετά τις εξετάσεις. Καθώς κλείνει 10 χρόνια, το Schoolwave φέτος θα έχει επετειακό χαρακτήρα. Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα, από τα οποία θα επιλεγούν περίπου 25 για να παίξουν στο φεστιβάλ. Όπως κάθε χρόνο θα προσκληθούν και συγκροτήματα από το εξωτερικό.

Ads

Μια πρώτη επιλογή των συγκροτημάτων που θα δηλώσουν συμμετοχή (κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 250 συγκροτήματα) θα γίνει μέσα από δύο τραγούδια που πρέπει να στείλει κάθε συγκρότημα ηλεκτρονικά μέχρι και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014.
 
Την ακρόαση των demo και την επιλογή των συγκροτημάτων θα κάνει κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν αργότερα. Την επιλογή στο Schoolwave 2013 έκαναν ο Γιάννης Πετρίδης (ραδιοφωνικός παραγωγός), ο Vassilikos (τραγουδοποιός), ο Σάκης (Rotting Christ), ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans), ο Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και ο Κωστής Μαραβέγιας (τραγουδοποιός). 

imageΤα συγκροτήματα που θα προεπιλεγούν από τα demo θα έρθουν για live ακροάσεις στην Αθήνα, από τις οποίες θα επιλεγούν αυτά που θα παίξουν τελικά στο φεστιβάλ. Οι ακροάσεις θα γίνουν τον Μάρτιο του 2014 (πιθανότατα μέσα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, 1-2-3 Μαρτίου).

Όσα συγκροτήματα ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να βρουν πληροφορίες και τις αιτήσεις συμμετοχής στα παρακάτω links:

Ads

Για μαθητικά ή φοιτητικά συγκροτήματα δείτε πληροφορίες και τις αιτήσεις συμμετοχής στο theschooligans.gr/schoolwave2014 (Προθεσμία: Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014)
Για συγκροτήματα εκτός Ελλάδας δείτε πληροφορίες και τις αιτήσεις συμμετοχής στο theschooligans.gr/schoolwave2014info (Προθεσμία: Κυριακή 23 Μαρτίου 2014)