«Με δήθεν εσωτερικές διαδικασίες αξιολόγησης η διαδικασία και τα πορίσματα των οποίων δεν καταγράφονται ποτέ και δεν ανακοινώνονται ούτε στους ενδιαφερόμενους, ούτε στις εποπτικές αρχές της πολιτείας κατά παράβαση της νομοθεσίας, ο Συνδιευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών Διονύσης Τσελέντης προβαίνει, σε απολύσεις εκπαιδευτικών» καταγγέλλουν καθηγητές.

Ads

 
Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, οι εκπαιδευτικοί που προέβησαν στις καταγγελίες επισημαίνουν ότι το διάτρητο της υπόθεσης προκύπτει και από το γεγονός ότι ο κ. Τσελέντης «αξιολογεί» εκπαιδευτικούς διαφορετικών ειδικοτήτων και βαθμίδας από τη δική του, ενώ η δήθεν «αξιολόγηση» συχνά διαρκεί για λιγότερο από δέκα λεπτά της ώρας.
 
«Στην περίπτωση που οι καταγγελίες ευσταθούν, είναι σαφές ότι η δήθεν διαδικασία αξιολόγησης αποτελεί πρόσχημα για προσημειωμένες και εκδικητικές απολύσεις. Επειδή, μάλιστα, η διαδικασία αυτή γίνεται κατά παράβαση της νομοθεσίας με βαρύτατες ηθικές, οικονομικές και επαγγελματικές συνέπειες για εκπαιδευτικούς, προκύπτουν όχι μόνο πειθαρχικές, αλλά και ποινικές ευθύνες για τους εμπνευστές και εκτελεστές της διαδικασίας» σημειώνει η ΟΙΕΛΕ.
 
Η ΟΙΕΛΕ προχώρησε σήμερα σε καταγγελία προς τους αρμόδιους Διευθυντές Εκπαίδευσης, ζητώντας τη διεξαγωγή έρευνας για τις συγκεκριμένες καταγγελίες και επιφυλάσσεται για προσφυγή στη δικαιοσύνη, σε περίπτωση μη εφαρμογής της νομοθεσίας, ή μη διεξαγωγής της προβλεπόμενης έρευνας για τον καταλογισμό ευθυνών.
 
Η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ

Αθήνα, 16/7/2014
Αριθμ. Πρωτ:38165
 
ΠΡΟΣ
Την Προϊσταμένη  Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κ. Β. Ξυθάλη
Τον Προϊστάμενο Δ/νσης Δ.Ε. Β’ Αθήνας κ. Αθ. Φαλούκα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δνσης Ιδιωτικής Εκπ/σης  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μαρία Παρασκευοπούλου
 
Κύριε Διευθυντή,
 
Έχουμε γίνει αποδέκτες από εκπαιδευτικούς ιδιαίτερα σοβαρών καταγγελιών για τον Συνδιευθυντή του Κολλεγίου Αθηνών  κ. Διονύσιο Τσελέντη, σύμφωνα με τις οποίες ο εν λόγω, κατά παραβίαση της νομοθεσίας και χωρίς να έχει ουδεμία θεσμική αρμοδιότητα και επιστημονική συνάφεια, «αξιολογεί» εκπαιδευτικούς χωρίς τον προβλεπόμενο από την πολιτεία τρόπο, χωρίς να υπάρχουν έγγραφες καταγραφές του είδους της αξιολόγησης και τεκμηρίωσή της.

Ads

Οι καταγγελίες που έχουμε λάβει χαρακτηρίζουν τον τρόπο αξιολόγησης ως «ελλιπή», «μονομερή» και «αντιεπιστημονικό» με εκδικητικό χαρακτήρα, καθώς ο Συνδιευθυντής του Κολλεγίου αξιολογεί εκπαιδευτικούς που δεν έχουν ουδεμία σχέση με το δικό του αντικείμενο ή με τη δική του βαθμίδα εκπαίδευσης και με βάση τα δήθεν πορίσματα των αξιολογήσεων (τα οποία δεν καταγράφονται ποτέ και δεν κοινοποιούνται εγγράφως στους «αξιολογούμενους» εκπαιδευτικούς) προβαίνει σε απολύσεις.

Η λειτουργία, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες καταγγελίες, της «ενδοσχολικής» αξιολόγησης του Κολλεγίου, χωρίς την εποπτεία της πολιτείας και χωρίς καμιά διασφάλιση αντικειμενικότητας, αξιοκρατίας και πιστοποίησης της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, αποτελεί σαφή παραχάραξη της θεσμοθετημένης εκπαιδευτικής διαδικασίας και παραβίαση της νομοθεσίας. Όπως γίνεται αντιληπτό, σε περίπτωση που οι καταγγελίες ευσταθούν, προκύπτουν για τον υπεύθυνο της διαδικασίας αυτής κ. Τσελέντη βαρύτατες πειθαρχικές, αλλά και ποινικές ευθύνες.

Ζητούμε τον άμεσο έλεγχο της ακρίβειας των καταγγελλομένων και τη διενέργεια έρευνας για την απόδοση ευθυνών. Ενημερώνουμε, τέλος, ότι λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος και της τεράστιας ηθικής, οικονομικής και επαγγελματικής βλάβης που υφίστανται συνάδελφοι και μέλη μας από την παράνομη «δήθεν» αξιολόγηση και τις προκύπτουσες από αυτήν απολύσεις, θα είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε νομικά εναντίον παντός υπευθύνου για τυχόν ύπαρξη ή ανοχή στη λειτουργία της συγκεκριμένης παράνομης και προσχηματικής διαδικασίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                                                          

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ α.α.
 
Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                              
ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

oiele.gr