35% περισσότερο από τους 38 δημόσιους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κοστίζουν οι φύλακες της εταιρείας security στην οποία οι νέες πρυτανικές αρχές έχουν αναθέσει τη φύλαξη του ΕΚΠΑ. Αυτό αποκάλυψε στην Αυγή ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ζαχ. Τριγάζης, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές του ΕΚΠΑ.

Ads

“Η τωρινή σύμβαση με την εταιρεία security ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια για 57 εργαζομένους. Ο μισθός ενός δημόσιου υπαλλήλου που εργαζόταν στην φύλαξη ανερχόταν, κατά μέσον όρο στα 1.050 ευρώ τον μήνα μεικτά. Οι security κοστίζουν 1.300 ευρώ τον μήνα” τόνισε από την πλευρά της η γεν. γραμματέας του Συλλόγου, Μαρλέν Λογοθέτη, και εξέφρασε τον φόβο ότι το ποσό θα αυξηθεί, καθώς για “να καλυφθούν οι ανάγκες του πανεπιστημίου οι φύλακες πρέπει να τετραπλασιαστούν”. Παράλληλα, η Μ. Λογοθέτη τόνισε “αν θεωρεί ο κ. Φορτσάκης ότι μπορεί να δαπανά τόσα χρήματα για την φύλαξη, ας στείλει πρώτα χαρτί και μελάνι στις υπηρεσίες γιατί δεν έχουμε”.

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Συγκλήτου, στο κτήριο του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια, του οποίου οι πύλες χθες, μετά από μια βδομάδα λοκ – άουτ, ήταν ανοιχτές για όλους, ενώ είχαν απομακρυνθεί τόσο οι security όσο και οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο της Πρυτανείας.
 
Ζ. Τριγάζης: Σε ρόλο Βούλτεψη ο Φορτσάκης

Ως “γκαιμπελίσκο” κατήγγειλε των πρύτανη, Θ. Φορτσάκη, ο πρόεδρος των εργαζομένων, Ζαχ. Τριγάζης, και έκανε λόγο για “σκόπιμες ανακρίβειες των πρυτανικών αρχών”: “Η επιλογή το θέμα να μεταφερθεί στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό είναι του κ. Φορτσάκη, που χθες έπαιξε τον ρόλο της Βούλτεψη. Οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές ζητήσαμε να μιλήσουμε με τις πρυτανικές αρχές ανεξαρτήτως των βουλευτών”.

Ads

“Πρέπει να καταλάβει ότι είναι πρύτανης και όχι σερίφης ούτε κυβερνητικός εκπρόσωπος” τόνισε ο Γ. Πετρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, υπενθυμίζοντας ότι “το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας καταδικάζει τις πρακτικές των πρυτανικών αρχών”, ενώ οι εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων ζήτησαν να συγκληθεί Σύγκλητος καταγγέλλοντας την “προσπάθεια μετατροπής του πανεπιστημίου σε ανώνυμη εταιρεία”.

Διοικητικοί και φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Αυγή