Βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένας από τους συλληφθέντες για τη σφαγή στο Crocus City Hall στην πόλη Κρασνογκόρσκ στην περιφέρεια της Μόσχας να ομολογεί τη συμμετοχή του, έδωσε στη δημοσιότητα το Russia Today.

Ads

Σύμφωνα με όσα ακούγονται να λέει ο συλληφθείς – σε κανονικά ρωσικά, δίχως προφορά – πέταξε στη Ρωσία από την Τουρκία στις 4 Μαρτίου για να φτιάξει τα έγγραφα του που είχαν λήξει.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, παραδέχθηκε ότι πριν από ένα μήνα ένα άγνωστο πρόσωπο επικοινώνησε μαζί του μέσω Telegram και του πρότεινε 500 χιλιάδες ρούβλια με αντάλλαγμα τη διάπραξη ενός εγκλήματος.

Σύμφωνα με την αποστολή που τού δόθηκε, ο άνδρας έπρεπε να φτάσει στο καθορισμένο μέρος και να σκοτώσει αν ήταν δυνατόν και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν στον συναυλιακό χώρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, έλαβε τα μισά από τα χρήματα που του είχαν υποσχεθεί, τα οποία μεταφέρθηκαν στην κάρτα του.

Ads

Επιπλέον δήλωσε ότι τους είχαν προμηθεύσει και τα όπλα, με τα οποία χρησιμοποίησαν στην επίθεση.

Νωρίτερα, η FSB (το ρωσικό αντίστοιχο του FBI) μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με τη σύλληψη των υπόπτων για την τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι ύποπτοι συνελήφθησαν στην περιφέρεια του Μπριάνσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, σχεδίαζαν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Επιπλέον, σημειώνουν ότι οι τρομοκράτες είχαν άμεσες επαφές με την ουκρανική πλευρά.