Τη δική του απάντηση στην πολιτική θύελλα που προκάλεσε η επιστροφή του στον ΔΟΛ έδωσε ο Βασίλης Μουλόπουλος τονίζοντας ότι «το συγκρότημα και οι εφημερίδες του δεν πρόκειται να γίνουν όργανο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ads

«Δεν ήμουν Δούρειος Ίππος ούτε Δούρειος Τύπος, ποτέ στην ζωή μου. Δεν θα γίνω τώρα στα γεράματα», δήλωσε ο Βασίλης Μουλόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA, ενώ είπε ότι ο Σταύρος Ψυχάρης του ζήτησε να επιστρέψει και να βοηθήσει να βγει από την κρίση ο ΔΟΛ και ο ίδιος αποδέχθηκε την πρόταση αφού παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της «Αυγής».

«Στη δύσκολη κατάσταση που φεύγουνε πολλοί, εγώ πηγαίνω. Μου θυμίζει τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το πλοίο», πρόσθεσε ο Βασίλης Μουλόπουλος, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ έχω μια άλλη ηθική, που διαφέρει από τους άλλους».

Σε ό,τι αφορά τα πυρά της αντιπολίτευσης περί «άλωσης» του ΔΟΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «Όταν ο κ. Καψής πήγε στον ΣΚΑΪ, ανησύχησε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ; Μήπως θεωρούνε τσιφλίκια τους όλα αυτά; Ο κ. Μιχελάκης ήταν πετυχημένος στον Ant1 και ήταν και υπουργός Τύπου. Δεν έγινε καμία φασαρία. Καλώς δεν έγινε».

Ads

Ο Βασίλης Μουλόπουλος είπε ακόμη ότι στόχος είναι να βρεθεί επενδυτής για τον ΔΟΛ, ενώ σε ερώτηση για το τί θα πράξει ο ίδιος, είπε: «Οι λύσεις είναι και επαφές με πολιτικές δυνάμεις και μία διοίκηση. Δουλειές που έκανα και παλαιότερα. Δεν έχω κάποια φιλοδοξία να γίνω κάτι. Είμαι αρκετά μεγάλος πλέον και συνταξιούχος… Ο Μουλόπουλος δεν έχει λεφτά. Δεν είναι πλούσιος ούτε από τη δημοσιογραφία, ούτε από την πολιτική. Δεν είναι επενδυτής. Πηγαίνει γι’ αυτό τον λόγο. Καταρχάς να διατηρηθούν οι 400 θέσεις εργασίας. Κι έπειτα για να μπορέσουν να πληρωθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• «Αυγή»: Η «διευκρίνιση» για τον Μουλόπουλο

Σφοδρά πυρά στη Βουλή

Τα πολιτικά πυρά για την επιστροφή Μουλόπουλου στον ΔΟΛ συνεχίστηκαν και σήμερα, και δη σε επίπεδο κορυφής, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό στη Βουλή.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την υπόθεση του ΔΟΛ έδειξε τη «γύμνια και τον κυνισμό της» και είπε μεταξύ άλλων: 

«Ο κ. Μουλόπουλος δεν κινήθηκε με δική του πρωτοβουλία, δικός σας βουλευτής ήταν, μέχρι τώρα είναι πρόεδρος της «Αυγής» και προσπαθήσατε να τον κάνετε πρόεδρο του ΕΣΡ. Είσαστε κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατική ομαλότητα, ένα καθεστώς που αγωνίζεται ‘με νύχια και με δόντια’ για να κρατηθείτε στην εξουσία».
«Δεν καταφέρεται να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ channel και τώρα ετοιμάζετε το ΣΥΡΙΖΑ news», είπε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά προσθέτοντας:

«Ο πρωθυπουργός που βρυχάται κατά της διαφθοράς έγινε γάτα Ιμαλαΐων».

Υψηλοί ήταν οι τόνοι και από τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος δήλωσε: «Με μοχλό τις ελεγκτικές και διωκτικές αρχές o ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να ελέγξει και να ‘συνετίσει’ ΜΜΕ που μέχρι χθες καταριόταν».