Την πολιτική ευθύνη ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα για τηνεπίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου αναλαμβάνει ο Νίκος Μαζιώτης. Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών μιλά για τη συμπλοκή στο Μοναστηράκι, τη σύλληψή του, τον τραυματισμό των δύο τουριστών, τον Επαναστατικό Αγώνα, τη σχέση του με την ένοπλη πάλη και στέλνει μήνυμα στη σύντροφό του, Πόλα Ρούπα, ξεκαθαρίζοντας ότι παρά τις απώλειες ο αγώνας συνεχίζεται.

Ads

Εξηγώντας τους λόγους που ο Επαναστατικός Αγώνας επέλεξε ως στόχο επίθεση την Τράπεζα της Ελλάδας αναφέρει ότι εκεί στεγάζεται ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Στην ίδια συνέντευξη εκφράζει τη λύπη του για τον τραυματισμό αθώων πολιτών στο Μοναστηράκι, υποστηρίζοντας ότι έγιναν από θραύσματα και όχι απευθείας από βολές του όπλου.

Δίνει επίσης τη δική του απάντηση στον ισχυρισμό ότι η ένοπλη δράση προκαλεί μόνο καταστολή. «Όποιος νομίζει ότι είναι αγωνιστής ή αναρχικός και θεωρεί ότι πρέπει να δρα στα όρια της νομιμότητας, καλύτερα να ενταχθεί σε νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα, να ενταχθεί στο σύστημα και να μην το παίζει αγωνιστής ή επαναστάτης ή αναρχικός» σημειώνει.

Ads

Αναφέρει ακόμη πως είχε πάντα υπόψη του ότι το αντίτιμο των επιλογών του είναι «η πολύχρονη βαριά καταδίκη στη φυλακή» και υποστηρίζει πως σημαντικό ρόλο για την επιλογή του ιδίου και της επικηρυγμένης συντρόφου του, Πόλας Ρούπα, να περάσουν στην παρανομία, ήταν ότι ήθελαν να μεγαλώσουν το παιδί τους, χωρίς να τους βλέπει πίσω από τα σίδερα.

Όσο για το μήνυμα στη σύντροφό του και επικηρυγμένη καταζητούμενη Πόλα Ρούπα αναφέρει: «Είμαι καλά με ηθικό ακμαίο, μείνε ελεύθερη να μεγαλώσεις τον γιο μας. Παρά τις απώλειες, ο αγώνας συνεχίζεται» σημειώνει.