1. Σε οκτώ χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Πάτρας ο Αρτέμης Σώρρας, καθώς και η σύζυγός του, για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Δείτε επίσης: Τι έλεγε ο Σώρρας για τον άνθρωπο που τον έβαλε φυλακή. 

Ads

2. Την άμεση κατάθεση στη Βουλή νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του με αφορμή την υπόθεση της ΑΕΠΙ.

3. Αν και πέρασαν δέκα οχτώ χρόνια από την διαµόρφωση του σηµερινού συνοριακού χάρτη στα Βαλκάνια, µε την αιµατηρή απόσχιση από την Σερβία και την κήρυξη στη συνέχεια της ανεξαρτησίας, του Κοσόβου – είχαν προηγηθεί οι άλλες Δηµοκρατίες της Γιουγκοσλαβίας – οι εθνικισµοί παραµένουν αναµµένα κάρβουνα κάτω από την χόβολη µιας εύθραυστης ειρήνης απειλώντας να βάλλουν και πάλι φωτιά στην περιοχή.

4. Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ads

5. Την πρώτη τους επίσημη συνάντηση είχαν Μέρκελ και Τραμπ. Τι είπαν αλλά και τι έκαναν. Το γύρο του κόσμου κάνει βίντεο που καταγράφει τον πλανητάρχη να αγνοεί παντελώς την καγκελάριο. 

6. Το ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος απάντησε σήμερα με ανακοίνωσή του στην παραίτηση Κιμούλη καλύπτοντας τον Ν.Μανωλόπουλο. Διαβάστε αναλυτικά στο tvxs.gr, το παρασκήνιο της αποχώρησης Κιμούλη.  

7. Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί στη Μεσσήνη. Ένας 59χρονος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε τη 10χρονη κόρη του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο, βάζοντας τέλος στην ζωή του.

8. Μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει ήδη στον ασταμάτητο κυβερνοπόλεμο του διαδικτύου. Μηχανές εναντίον Χάκερ. Όταν ένας αναλυτής δεν μπορεί πια να τα βάλει με τα χιλιάδες δεδομένα, αναλαμβάνει ένας υπολογιστής. Μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά; 

9. Η πτώση του Τσάρου και η επανάσταση του Φλεβάρη μέσα από τα πρωτοσέλιδα των δυτικών εφημερίδων. Πως αντιμετώπισε αυτά τα γεγονότα η Δύση. 

10. Βίντεο, που καταγράφουν τις πυρηνικές δοκιμές των ΗΠΑ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, έρχονται μαζικά στη δημοσιότητα, μετά τον αποχαρακτηρισμό τους. Δείτε τα!

11. Ο Christopher Knight ήταν 20 χρονών όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τους ανθρώπους. Για 27 ολόκληρα χρόνια – κάτι παραπάνω από ένα τέταρτο του αιώνα – ουδείς γνώριζε που βρισκόταν. Ο αληθινός survivor που έζησε μόνος σε ένα δάσος για 27 χρόνια. 

* Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ για την Αυγή