1. Βέτο Κοτζιά με απειλή παραίτησης βρίσκεται πίσω από το αδιέξοδο στο Κυπριακό, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Λευκωσίας. Τις πληροφορίες μεταδίδει αποκλειστικά το tvxs.gr. Η παρέμβαση του υπ. Εξωτερικών στις διαπραγματεύσεις. Τι απαντούν οι συνεργάτες του. Τι λέει ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης για τη θέση της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις. 

Ads

2. Θολό τοπίο και σκληρό παρασκήνιο επικρατεί γύρω από την συνάντηση του – διευρυμένου – Washington Club για το ελληνικό χρέος. Ο Σόιμπλε διαψεύδει, αλλά οι πληροφορίες επιμένουν ότι η συνάντηση θα γίνει λίγες μέρες αργότερα. 

3. Η Ευρώπη στην πύλη του φρενοκομείου (ή της κολάσεως). Ο Τραμπ κι ο Φάρατζ, η Λεπέν, ο Φιγιόν και ο Ρέντσι. Για ποιο ευρώ μιλάμε; Διαβάστε την ανάλυση του tvxs.gr. 

4. Πάνω από 700 εγκλήματα μίσους σημειώθηκαν την πρώτη εβδομάδα από την εκλογή του Τραμπ στις ΗΠΑ. Το 40% σημειώθηκαν σε σχολεία και πανεπιστήμια. 

Ads

5. Είναι απολύτως αναγκαίο και ρεαλιστικό να κλείσει η β’ αξιολόγηση έως την 5η Δεκεμβρίου, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκρατημένη αισιοδοξία για την στάση των Ευρωπαίων. Επίθεση σε Κυριάκο Μητσοτάκη. 

6. Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Αναλυτικά τι είπαν. 

7. Νέα στοιχεία μας έρχονται από τη NASA για τον Κόκκινο Πλανήτη. Τεράστια αποθέματα νερού σε μορφή πάγου υπάρχουν κάτω από μια πεδιάδα του Άρη και μάλιστα όχι βαθιά, αλλά πολύ κοντά στην επιφάνεια του πλανήτη.

8. Ένοχο έκρινε τον Τόμας Μέιρ, τον νεοναζί που σκότωσε εν ψυχρώ την βουλευτή του εργατικού κόμματος της Βρετανίας Τζο Κοξ επιβάλλοντάς του ποινή ισόβιας κάθειρξης.

9. Το τρολ που άθελά του έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ πλανητάρχη. Ο 38χρονος Πωλ Χόρνερ,  εδώ και αρκετά χρόνια βγάζει το ψωμί του δημιουργώντας ιστοσελίδες που βρίθουν πλαστού περιεχομένου, το οποίο κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα.

10. 8 Χρόνια Tvxs: Όταν ο Τσίπρας δήλωνε για πρώτη φορά στο Tvxs πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση.