Έτος 2012 και η Ελλάδα βρίσκεται ήδη δύο χρόνια στην εποχή των Μνημονίων. Με την κοινωνικοοικονομική αποσάθρωση σε πλήρη εξέλιξη, η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, με τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, οδηγεί τη χώρα σε νέες εκλογές, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αποχωρήσει από την πρωθυπουργία το 2011.

Ads

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012, το Tvxs.gr και ο Στέλιος Κούλογλου,  συνεχίζοντας τις επιτυχημένες διαδικτυακές συνεντεύξεις, συναντούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για μια συνέντευξη που αναστάτωσε την πολιτική ζωή αλλά και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, σε αυτή τη συνέντευξη, για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως το κόμμα του είναι έτοιμο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας καλώντας σε συνεργασία και άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε τη σημασία της ενότητας της Αριστεράς και το ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής συνεργασίας ακόμη και με πρωθυπουργό την Αλέκα Παπαρήγα, με στόχο να σταματήσει ο κατήφορος της κρίσης και να ανατραπούν τα μνημονιακά μέτρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε εκείνη την περίοδο ο Πάνος Καμμένος.  «Οι δύο πολιτικοί χώροι έχουν διαφορετική διαδρομή αλλά επειδή είναι ιστορικές στιγμές, εάν χρειαστούμε  πέντε ψήφους του κυρίου Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε…», είχε τονίσει για τον σημερινό κυβερνητικό του εταίρο.

Ads

Από μονοψήφια, τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα εκτιναχτούν και στις εκλογές του Μαΐου θα καταλάβει τη δεύτερη θέση, ξεπερνώντας το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ θα συγκεντρώσει 18,85%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,78% και το ΠΑΣΟΚ 13,18%. Τα επόμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές του 2014 με ποσοστό 26,52% και τελικά στις εκλογές του 2015 αναλαμβάνει για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση της χώρας, σπάζοντας τον δικομματισμό της μεταπολίτευσης…

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε τη συνέντευξη σε βίντεο: