Μηνύματα συμπαράστασης και συγχαρητηρίων, απέστειλαν στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, στελέχη από το χώρο της ευρωπαϊκής Αριστεράς, με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα.

Ads

Η πρόεδρος του γερμανικού κόμματος, Die Linke, Κάτια Κίπινγκ, εξέφρασε μέσω Twitter την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα των εκλογών και έκανε λόγο για «μια όμορφη μέρα» και για «την αρχή της ευρωπαϊκής άνοιξης, από την Ελλάδα».

Τα συγχαρητήριά του στον Αλέξη Τσίπρα απηύθυνε, μέσω Twitter, ο αριστερός πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελο. «Σ’ ευχαριστώ πολύ, Μπόντο. Αυτή δεν είναι μια νίκη μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια νέα αρχή για τους λαούς της Ευρώπης», απάντησε ο Αλ. Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια νέα ιστορική σελίδα για την Ευρώπη», δήλωσε, από την πλευρά του ο επικεφαλής του Μετώπου της Αριστεράς στη Γαλλία, Ζαν Λ. Μελανσόν.

Ads

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, συνεχάρη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του. «Πρόκειται για μια ιστορική νίκη, μια τεράστια επιτυχία. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε να βοηθήσω να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή βιώσιμη λύση. Και σκοπεύω να έρθω στην Αθήνα να σε συναντήσω αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης στα μέσα της εβδομάδας και πριν πάω στη Μέρκελ την Παρασκευή», είπε ο Μ. Σουλτς στον Αλ. Τσίπρα.

«Οι Έλληνες επέλεξαν να δώσουν τέλος στη λιτότητα που τους επιβάλλεται από υπαγορεύσεις της τρόικας και να ζητήσουν από τη νέα κυβέρνηση να παρουσιάσει δίκαιες πολιτικές με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη», υπογράμμισε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Τζάνι Πιτέλα από πλευράς Ευρωσοσιαλιστών.

«Η αναδιαπραγμάτευση του χρέους και η επέκταση των όρων του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας δεν πρέπει πλέον να θεωρείται ως ένα ταμπού» είπε και τόνισε ότι «είναι πλέον καιρός να επενδύσουμε στην οικονομική ανάπτυξη για να υπάρξει μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους

Εξάλλου, συγχαρητήρια στο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter o δημοφιλής ηθοποιός, Hugh Laurie, ο οποίος υποδύεται τον Dr. Ηouse στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά.