Στο αρχείο τίθεται η υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις πως ο Γιώργος Αποστολόπουλος επιθυμούσε να δωροδοκήσει τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και άρα δεν υφίστανται τα στοιχεία για να ασκηθεί κάποια δίωξη. «Από την έρευνα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας του βουλευτή Χαϊκάλη», τονίζεται, υπογραμμίζοντας πως ο ένας παρακολουθούσε τον άλλον, καθώς ο Γιώργος Αποστολόπουλος είχε και αυτός παγιδεύσει τον χώρο με συσκευή καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι. Άλλη κάμερα είχε τοποθετηθεί στον ανιχνευτή καπνού στο ταβάνι.

Ads

Στο πόρισμα, που παρέδωσε ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος στο προϊστάμενό του Ισίδωρο Ντογιάκο, αναφέρεται πως «δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη», αποδεχόμενος ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του Γιώργου Αποστολόπουλου ότι στόχος ήταν «να τον παγιδεύσει» ώστε «να αποδείξει στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο πως είναι ανέντιμος». «Ήθελα να αποδείξω το ηθικοπολιτικό χάλι του», είπε ο Γιώργος Αποστολόπουλος. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο εισαγγελέας και οι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης φέρονται να γνώριζαν πως καταγράφονται οι συνομιλίες τους, καθώς και ο Γιώργος Αποστολόπουλος βιντεοσκοπούσε τις επαφές του με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.  Ο εισαγγελέας έκρινε παράνομο το ηχογραφημένο και μαγνητοσκοπημένο υλικό και για αυτό το λόγο δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει με αποτέλεσμα να βασιστεί αποκλειστικά στις καταθέσεις των εμπλεκόμενων μαρτύρων και υπόπτων. «Αν ήθελε να διαπράξει χρηματισμό ο Αποστολόπουλος, δεν θα κατέγραφε τις συναντήσεις του με τον Χαϊκάλη», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εισαγγελικές αρχές. 

Σχετικά με το αίτημα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, ο εισαγγελέας έκρινε πως δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει καθώς το γεγονός πως ο Γιώργος Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στην τελευταία συνάντηση με τον Παύλο Χαϊκάλη δεν οφείλεται στο ότι ενημερώθηκε από κάποιον – κανείς, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, δεν γνώριζε το όνομα του – αλλά ότι ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστική πρόθεση να δωροδοκηθεί ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η συνάντηση των δύο πρωταγωνιστών της υπόθεσης είχε προγραμματιστεί για τη 12η Δεκέμβρη και σύμφωνα με τον εισαγγελέα «κανείς δεν γνώριζε το όνομά του Γιώργου Αποστολόπουλου ως τις 18:00 της 12ης Δεκεμβρίου», όταν οι αρχές πληροφορήθηκαν για την ταυτότητά του. Μάλιστα στο πόρισμα επισημαίνεται η «χαρακτηριστική αμηχανία του Χαϊκάλη ο οποίος ήρθε Σάββατο 6/12 το βράδυ να καταγγείλει μήπως τον προλάβει ο Αποστολόπουλος». 

Ads

Επίσης, σύμφωνα με το Βήμα, κατά τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο, προκαλεί δικονομική και ουσιαστική απορία «το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος και ο βουλευτής Π. Χαϊκάλης μετά την πρώτη συνάντηση δεν προσήλθαν στις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές για να καταγγείλουν την παγίδευση και να γίνουν συλλήψεις στο πλαίσιο του Αυτοφώρου».

Καμμένος: Ο λαός να βάλει στο αρχείο την κυβέρνηση

«Πλέον δεν απομένει παρά ο ελληνικός λαός να βάλει στο αρχείο με την ψήφο του, κυβέρνηση, καθεστώς και παρακράτος» σχολίασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μετά την ανακοίνωση του πορίσματος του εισαγγελέα. Με μήνυμά του στο Twitter έκανε επίσης λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» που είχε προαναγγείλει από την Κυριακή ο πρωθυπουργός «με αγνόηση βίντεο και φωνής που αποδεικνύεται απ. δωροδοκίας».

«Παρά την ομολογημένη απόπειρα χρηματισμού βουλευτή, η παραπομπή στο αρχείο της υπόθεσης χωρίς προηγουμένως να έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων, γεννάει εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την ορθότητα και την σκοπιμότητα της απόφασης», σχολιάζουν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, μέσω υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, κάνει λόγο για σκευωρία που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. «Το μόνο ομολογημένο σε αυτή τη στημένη υπόθεση είναι η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα Καμμένου – Χαϊκάλη», δήλωσε επίσημα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και πρόσθεσε: «ο κ. Τσίπρας επιμένει να καλύπτει τους βασικούς συνεργάτες του στην τρίτη κατά σειρά σκευωρία, αν και μοναδικός σκοπός τους ήταν η εφαρμογή ενός ακόμη σχεδίου ανωμαλίας».  «Αποδείχτηκε η πολιτική ποιότητα του κ.Χαϊκάλη» είπε στους δημοσιογράφους ο Γιώργος Αποστολόπουλος.