Κύκλωμα διακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τη χώρα μας προς το εξωτερικό εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση λιμενικού και αστυνομίας, στο Κατάκολο και την Αττική, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ads

Συγκεκριμένα χθες το πρωί μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Κατακόλου, η θαλαμηγός ΙΜΡΕΝ 1 με σημαία Τουρκίας, στην καμπίνα της οποίας εντοπίστηκαν 38 αλλοδαποί, ανάμεσα τους και παιδιά.

Από τους λιμενικούς συνελήφθη ο 50χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης της θαλαμηγού, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση το κύκλωμα εισέπραττε 4.000 ευρώ ανά άτομο.

Συνελήφθησαν ακόμη 6 άτομα στο Κατάκολο και σε διάφορες περιοχές της Αττικής ως μέλη του ίδιου κυκλώματος, επικεφαλής του οποίου φέρεται να είναι ένας 52χρονος με το ψευδώνυμο Μπάρον Ζόραν.

Ads

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε σε τρεις κατοικίες των δραστών, εντός Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, 27.500 ευρώ, 2 πιστόλια, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 9 κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκαν η θαλαμηγός και ένα όχημα των δραστών.