Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Καλύβια Αττικής, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και η οποία συνέχιζε το καταστροφικό της έργο όλη τη νύχτα.

Ads

Με το πρώτο φως της ημέρας τρία ελικόπτερα, δύο καναντέρ παίρνουν μέρος στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής. Από εδάφους μετέχουν στην κατάσβεση 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Αττικής.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στο μέτωπο της βουνοκορφής του όρους Σκόρδι, καθώς το μέτωπο της παραλιακής, στο ύψος της Αναβύσσου, βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο.

Η φωτιά μαίνεται σε δύσβατη περιοχή ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ads

Αργά το βράδυ, αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, που είχε διακοπεί λόγω της φωτιάς.

Στο μεταξύ, πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Ασπρόκαμπος Συκιώνος Κιάτου.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο παραμένει σε επιφυλακή η Πυροσβεστική. Η πυρκαγιά είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Οριοθετημένη είναι και η πυρκαγιά στο Γλυκορρίζι Μεσσηνίας ενώ υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Κυκλάδες, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Ηλεία και Σαμοθράκη.

image

image

image

image