Ads

 Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στο Δρομοκαϊτειο, όπου εργαζόμενοι προσπάθησαν να χτίσουν «φράχτη» από τσιμεντόλιθους, εμποδίζοντας την είσοδο στο νοσοκομείο σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας. Στο σημείο έφτασαν άνδρες της ομάδας «Δέλτα» και προέβησαν σε προσαγωγές.

Οι εργαζόμενοι του Δρομοκαίτειου είναι απλήρωτοι ενώ σημειώνουν ότι και το ίδρυμα αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φροντίσει τους ασθενείς. Εκτός από τη χρηματοδότηση σημειώνουν και την έλλειψη προσωπικού.

 

Η κίνηση των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο να χτίσουν την είσοδο με τσιμεντόλιθους έληξε με προσαγωγές. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση. Ο πρόεδρος των εργαζομένων, Μιχάλης Γιαννακός μαζί με άλλους τρεις εργαζόμενους προσήχθησαν από την αστυνομία, ενώ ο πρόχειρος τοίχος που είχε στηθεί στην είσοδο γκρεμίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Ads

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ.Γιαννάκος, κατήγγειλε ότι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους εργαζόμενους και υπήρξαν μικροτραυματισμοί. «Μας επιτέθηκαν και μας έδειραν» σημείωσε.
 
Ο κ. Γιαννάκος εξήγησε ότι οι εργαζόμενοι έχτισαν συμβολικά την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, αφήνοντας ανοιχτή την δεύτερη πύλη για την εξυπηρέτηση των ασθενών.
 
Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δρομοκαΐτειο, τόνισε ότι το νοσοκομείο δεν έχει φάρμακα, σύριγγες και γάντια, καθώς δεν εξοφλούνται οι προμηθευτές. Υπογράμμισε, επίσης, ότι ενώ οι ασθενείς με ψυχικά νοσήματα αυξάνονται εξαιτίας της κρίσης, «οι εργαζόμενοι έχουν αποδεκατιστεί από τις συνταξιοδοτήσεις και την εφεδρεία». «Η Υγεία δεν πρέπει να μπαίνει στο στόχαστρο των περικοπών» κατέληξε.

 

ΟΕΝΓΕ: Αυξανόμενος ο αυταρχισμός της κυβέρνησης

Για «αυξανόμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης» και «ποινικοποίηση κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας και συνδικαλιστικής δράσης» κάνει λόγο η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή τις προσαγωγές που έγιναν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο. «Η με κάθε τρόπο εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ είναι καταδικασμένη να συντριβεί από τα κύματα της λαϊκής οργής» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.