Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας ενάντια στην εκκένωση της βίλας Ζωγράφου στην οποία συμμετείχαν άτομα από συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ads

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου με προορισμό την βίλα Ζωγράφου αλλά σταμάτησε στην οδό Γ. Ζωγράφου όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες και κομμάτια από μάρμαρο στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψη για να τους απωθήσουν. Ομάδες αντιεξουσιαστών έστησαν πύρινα οδοφράγματα και άρχισαν να πετούν πέτρες στα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια στους δρόμου του κέντρου του Ζωγράφου. 

Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές σε δύο τράπεζες επί της Λ. Παπάγου, ενώ στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν επί της Ούλωφ Πάλμε στην Πανεπιστημιούπολη και εισήλθαν στις φοιτητικές εστίες, όπου και τερματίστηκαν τα επεισόδια. 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε επιχείρηση στη βίλα Ζωγράφου και έγιναν επτά συλλήψεις. Στα καλέσματα που δημοσιεύθηκαν για την σημερινή κινητοποίηση, οι αλληλέγγυοι της κατάληψης της βίλας Ζωγράφου ζητούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και καταδικάζουν την αστυνομική επιχείρηση τόσο για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου όσο και του κτιρίου στην οδό Αλκιβιάδου.

Ads

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image