Ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη ασκήθηκε κατά αγνώστων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τον τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ads

Κατά τη σύγκρουση ΜΑΤ – κουκουλοφόρων, την ώρα που η δικηγόρος βρισκόταν στην οδό Σπύρου Μερκούρη στα Εξάρχεια, μία ναυτική φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε από την πλευρά των κουκουλοφόρων και καρφώθηκε με σφοδρότητα στο αριστερό γόνατό της.

Η 55χρονη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, καθώς αντιμετωπίζει και αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή χημικών.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά αγνώστων και για εμπρησμό από πρόθεση σχετικά με το κάψιμο ενός αυτοκινήτου στην περιοχή.

Ads

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος των συλληφθέντων από τα επεισόδια μετά την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σε βάρος δύο ατόμων ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα) και οδηγήθηκαν στον ανακριτή, ενώ οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και παράνομη κατοχής φωτοβολίδων.