Σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάζονται σήμερα, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Λατινικά, οι υποψήφιοι των Θετικών Σπουδών στη Χημεία και των σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Το Tvxs.gr σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστήριων «Θεματικό» δημοσιεύει κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την εκτίμηση και τις λύσεις των Θεμάτων. 

image

Ads

Εκτίμηση: Λατινικά

Τα θέματα στο μάθημα των Λατινικών χαρακτηρίζονται βατά, χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες και παγίδες. Ωστόσο, για την επίλυσή τους θα πρέπει οι μαθητές να έχουν τη γενική εποπτεία της διδακτέας ύλης και να είναι προσεκτικοί στις εκφωνήσεις.

Εκτίμηση: Χημεία

Τα θέματα ήταν πιο απαιτητικά από τα περσινά. Ιδιαίτερα απαιτητικό το υποερώτημα Γ3γ, ενώ στο υποερώτημα Β3, στο διάγραμμα ii δεν θα έπρεπε η γραφική παράσταση να ξεκινάει από το 1.

Εκτίμηση: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Τα θέματα χαρακτηρίζονται απαιτητικά και απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές. Τα ερωτήματα της ομάδας Α’ χαρακτηρίζονται βατά, χωρίς να κρύβουν ιδιαίτερες παγίδες. Η θεωρία της ομάδας Β’ δεν αναμένεται να δυσκολέψει τους μαθητές. Στην άσκηση της ομάδας Γ’, τα υποερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 είναι ήπιας δυσκολίας, το υποερώτημα Γ4 χρειάζεται αρκετούς μαθηματικούς υπολογισμούς, ενώ το υποερώτημα Γ5 απευθύνεται σε μαθητές που έχουν εμβαθύνει στην οικονομική θεωρία. Η επίλυση της ομάδας Δ’ απαιτεί καλή γνώση της μεθοδολογίας και ψυχραιμία, καθώς ο μαθητής θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός ώστε να αντιληφθεί τις λεπτομέρειες της εκφώνησης. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, η άσκηση της ομάδας Δ’ προϋποθέτει εξειδικευμένες μαθηματικές γνώσεις.

Τα Θέματα στα Λατινικά 

Τα Θέματα στη Χημεία 

Τα Θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας