Δεύτερη εβδομάδα πανελλαδικών εξετάσεων και οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων με το νέο σύστημα εξετάστηκαν σήμερα στην Ιστορία (Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στην Φυσική (Θετικών Σπουδών).

Ads

Τα θέματα της Ιστορίας κρίνονται μέτριας δυσκολίας και απευθύνονταν σε καλά διαβασμένους μαθητές. Το θέμα Δ1 ήταν συνδυαστική ερώτηση γεγονός που το καθιστά πιο δύσκολο από τα υπόλοιπα. 

Τα θέματα της φυσικής ήταν βατά και φιλικά προς τους μαθητές κάτι που γίνεται μετά από πολλά χρόνια. Οι καλά προετοιμασμένοι και χωρίς άγχος είχαν τη δυνατότητα να γράψουν άριστα. Εξάλλου και σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών πρόκειται για τα ευκολότερα θέματα των τελευταίων ετών. Ήταν επίσης σαφή ενώ δεν ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας με συνέπεια να μην μπορέσει να υπάρξει διάκριση ανάμεσα στον πολύ καλό και άριστο μαθητή.

Το Tvxs.gr σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ δημοσιεύει τις απαντήσεις των θεμάτων.

Ads

image

Απαντήσεις στη φυσική κατεύθυνσης νέο σύστημα

 

Aπαντήσεις στην Ιστορία

 


Οι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ, που δίνουν με το παλιό σύστημα, εξετάστηκαν στην Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).

Τα θέματα Ιστορίας (νέο και παλαιό σύστημα – Ημερήσια)

 

Τα θέματα Ιστορίας (νέο και παλαιό σύστημα – Εσπερινά)

 

      Τα θέματα Φυσικής (νέο σύστημα – Ημερήσια)      

 

 Τα θέματα Φυσικής (νέο σύστημα – Εσπερινά) 

 

Τα θέματα Φυσικής (παλαιό σύστημα – Ημερήσια)

 

Τα θέματα Φυσικής (παλαιό σύστημα – Εσπερινά)

 

Διαβάστε επίσης: