Η ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο, οι νέες μορφές επικοινωνίας, αλλά και η αποξένωση από τη φύση ήταν τα σημερινά θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) που δίνουν με το παλιό σύστημα. Βατά κρίνονται τα θέματα.

Ads

Οι υποψήφιοι με το νέο σύστημα εξετάστηκαν σε ένα απόσπασμα ομιλίας του Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef, Ηλία Λυμπέρη από το 2013 σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά. Οι υποψήφιοι με το παλιό σύστημα εξετάστηκαν σε κείμενο των Γαβριήλ Ξανθόπουλου και Ίριδας Τσεβρένη σχετικά με την αποξένωση του ανθρώπου από τη φύση.

Το Tvxs.gr δημοσιεύει τις απαντήσεις στα θέματα των υποψηφιών των ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ.

image

Ads

Περίληψη:  Αρκετά βατό το νόημα του κειμένου.
Άσκηση κατανόησης κειμένου.: Βατή.
Ερωτήσεις θεωρίας: Βατές. Ωστόσο, η εκφώνηση στο Β2 β, σχετικά με τους τρόπους πειθούς πιθανόν να δημιουργήσει πρόβλημα στους εξεταζομένους και απαιτεί διευκρίνιση.
Λεξιλογικές ασκήσεις: Βατές
Έκθεση: Αναμενόμενο θέμα , ιδίως για το ΕΠΑ.Λ. που σχετίζεται με ζητήματα τεχνολογίας, το οποίο συνδυάζεται με την ημερομηνία της συγκεκριμένης εξέτασης που είναι αφιερωμένη στις Τηλεπικοινωνίες.
Γενική εκτίμηση: Τα θέματα είναι βατά.

Τα θέματα των υποψηφίων των ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα

 

 
Οι απαντήσεις στα θέματα των υποψηφίων των ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα 

 

image