Bίντεο και ηχητικό ντοκουμέντο διάρκειας περίπου εννέα λεπτών, στα οποία ακούγεται απόσπασμα από τη συνομιλία του Γιώργου Αποστολόπουλου με το βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλο Χαϊκάλη, έδωσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στη δημοσιότητα o ιστότοπος των «Παραπολιτικών». Το βίντεο αποσύρθηκε από το YouTube, ωστόσο χρήστες το ανέβασαν εκ νέου (τουλάχιστον προσωρινά). Λίγο μετά τις 20:00 ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε μήνυση κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, έπειτα από τις δηλώσεις του στο Mega, ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο άνθρωπος που τον πλησίασε με σκοπό να τον δωροδοκήσει, ενεργούσε εκ μέρους του πρωθυπουργού.

Ads

Στο απόσπασμα ακούγεται ο Αποστολόπουλος να αναφέρεται σε ποσό 600-700 χιλιάδων ευρώ τονίζοντας: «Στα φέρνω και στ΄ακουμπάω στα ποδαράκια σου».

«Στεγανά και ξάστερα στο λέω γιατί διαφορετικά θα γίνουμε κόλαση… Τα λεφτά τα έχω κυριολεκτικά τώρα… Το πιο εύκολο πράγματα. Έξι – επτά κατοστάρικα τώρα. Θα τα τσεκάρω ένα – ένα (ΣΣ εννοεί τα χαρτονομίσματα) μήπως είναι ‘’χτυπημένα΄΄ από εγκληματική ενέργεια και στα δίνω αμέσως».

Η συνομιλία συνεχίζεται και ο Αποστολόπουλος αφήνει να εννοηθεί ότι θα «μοιράσει» και σε άλλους βουλευτές. «Υπάρχουν κι άλλοι. Δεν είσαι μόνο εσύ…. Δεν είναι πλάκα… Είναι γνήσια. Πρέπει όμως να τα τσεκάρω γιατί από την απαγωγή του Παναγόπουλου κυκλοφορούν αρκετά νούμερα «χτυπημένα»…».

Ads

Πιο κάτω του εξηγεί πως θα τα «ξεπλύνει» μέσω τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία και κατόπιν τοποθετήσεως τους σε ράβδους χρυσού. «Όταν περάσει η φασαρία τον Φλεβάρη θα τα κάνουμε χρυσό. Λίγα – λίγα. Δέκα – δέκα , είκοσι – είκοσι. Σιγά – σιγά. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Να βελτιώσεις και συ λιγάκι τη ζωή σου».

Ο Αποστολόπουλος επιμένει ότι η συναλλαγή πρέπει να γίνει πάραυτα: «Αν δεν το κάνουμε απευθείας δεν θα ψηφίσεις». Ο Χαϊκάλης αντιπροτείνει: « Αύριο το πρωί;». «Αύριο το πρωί όχι . Θα χρειαστεί τουλάχιστον μία μέρα… Θα στα φέρω εδώ για λόγους ασφαλείας. Στα φέρνω και στ΄ ακουμπάω στα ποδαράκια σου», του λέει ο Αποστολόπουλος.

Η νέα συνάντηση των δύο κανονίστηκε να γίνει αφού προηγηθεί η ανταλλαγή σχετικών μηνυμάτων στα κινητά. «Θα σου στείλω μήνυμα» αναφέρει ο Αποστολόπουλος. «Συνθηματικά, να μου γράφεις γκόμενα» απαντά ο Χαϊκάλης. «Όχι γκόμενα δεν σε γράφω», ξαναλέει ο Αποστολόπουλος.

Το βίντεο

Στη ΓΑΔΑ ο Αποστολόπουλος 

Στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα και καταθέτει ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο άνθρωπος που σύμφωνα με τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, φέρεται ότι προσπάθησε να τον δωροδοκήσει με αφορμή την ψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, o πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απέστειλε ως παράνομο προϊόν στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο το μαγνητοσκοπημένο υλικό, που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή.

Εντός της ημέρας ο Αποστολόπουλος θα μεταβεί και στην Εισαγγελία Αθηνών, αφού έχει κλητευθεί από τον εισαγγελέα, Εφετών, Π. Παναγιωτόπουλο, ως ύποπτος για διάπραξη κακουργηματικής πράξης που αφορά τη δωροδοκία βουλευτή.

Παράλληλα, στο υπουργείο Δικαιοσύνης έφτασε λίγο πριν τις 17:00 το CD με τις επίμαχες συνομιλίες σχετικά με την καταγγελλόμενη απόπειρα δωροδοκίας του, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον νόμο, αμέσως ο Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς να ανοίξει το φάκελο, το διαβίβασε στον κ. Παναγιωτόπουλο, που διεξάγει τη σχετική έρευνα.

Νωρίτερα, η ΝΔ έδωσε φωτογραφίες του Αποστολόπουλου στη δημοσιότητα. 
 
Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο tvxs.gr:
 

 

Το οπτικοακουστικό υλικό στους πολιτικούς αρχηγούς

Στο μεταξύ, στα χέρια των πολιτικών αρχηγών παραδόθηκε το οπτικοακουστικό υλικό, που σχετίζεται με τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, όπως ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή αποφάσισε το υλικό να μεταφερθεί άμεσα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής και εκεί να γίνει η αναπαραγωγή του, προκειμένου, στη συνέχεια, να δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς.

Παράλληλα θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Επιτροπής το Σάββατο, ώστε να συζητηθούν εκτενέστερα τα θέματα που προέκυψαν έπειτα από τις καταγγελίες Χαϊκάλη.

Σε δηλώσεις του από τη Βουλή, ο Χ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε ότι «όλα αυτά πλήττουν ανεπανόρθωτα την δημοκρατία, το πολιτικό σύστημα, αλλά και τον κοινοβουλευτισμό. Ιδιαίτερα πλήττουν και το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο ίδιος είχε απευθύνει νωρίτερα έκκληση προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να γίνει άμεσα έρευνα και εις βάθος, προκειμένου, όπως είπε, «αν οι καταγγελίες είναι αληθινές αυτός που επιχείρησε την εξαγορά να υποστεί όσα πρέπει, αν όμως είναι ψευδείς, αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη γι’ αυτούς που μηχανεύονται τέτοιες καταγγελίες».