Μετά την κυβέρνηση, η οποία δια του Γιώργου Γεραπετρίτη ενημέρωση πως δεν θα συναντηθεί με την  την επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου LIBE, κάτι ανάλογο αναμένεται να κάνει και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ξεσηκώσει «θύελλα αντιδράσεων» με επίκεντρο την γνωμοδότησή του με την οποία επιχειρούσε να «απαγορεύσει» στην ΑΔΑΕ να διεξάγει έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σημειώνεται πως οι έξι ευρωβουλευτές που συγκροτούν την υποεπιτροπή διερεύνησης του κράτους δικαίου στην Ελλάδα βρίσκονται από το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», τις παραμονές του ταξιδιού η ελληνική κυβέρνηση διά μέσου του μόνιμου αντιπροσώπου της στις Βρυξέλλες, πρέσβη κ. Βραΐλα, ζήτησε από τον πρόεδρο της επιτροπής, Λόπεζ Αγκιλάρ, τη ματαίωση του ταξιδιού με πρόσχημα το εθνικό πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ads

Η απάντηση από τις Βρυξέλλες ήταν αρνητική στο αίτημα με το επιχείρημα ότι το τριήμερο πένθος στην Ελλάδα έληξε την Παρασκευή και η επιτροπή θα ερχόταν στην Αθήνα την Κυριακή.