Αναστάστωση έχει προκαλέσει στο νοσοκομείο Καβάλας, η στάση ανεμβολίαστου γιατρού, που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν πέντε προγραμματισμένα χειρουργεία καταρράκτη.

Ads

Ο συγκεκριμένος γιατρός, φέρεται να δηλώνει ανεμβολίαστος σε ασθενείς, πριν προχωρήσει σε χειρουργικές επεμβάσεις, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να αποχωρούν οικειοθελώς από το νοσοκομείο και να χάνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία τους.

Σύμφωνα με το GRTimes, τα περιστατικά, εκτυλίχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο της Καβάλας. «Πρόκειται για προγραμματισμένες επεμβάσεις ρουτίνας», εξήγησε στην ίδια πηγή, ο διοικητής του νοσοκομείου, Ντίνος Κλειτσιώτης. «Υπήρξαν ανάλογες πληροφορίες για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου γιατρού, οφθαλμιάτρου στην ειδικότητα, πλην όμως κανείς από τους ασθενείς δεν ήρθε στο γραφείο μου να το καταγγείλει επίσημα», σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του τοπικού μέσου, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται επίσημα, οι ασθενείς φέρονται να λαμβάνουν τα απαραίτητα φάρμακα που δίνονται πριν από το χειρουργείο, μπαίνοντας σε προεγχειρητική διαδικαδία.

Ads

Ο γιατρός, φέρεται σύμφωνα με τις πληροφορίες, να ενημερώνει τους ασθενείς λίγο πριν από το χειρουργείο, ότι είναι ανεμβολίαστος και να τους “ρίχνει το μπαλάκι” για το αν επιθυμούν εκείνοι πλέον να χειρουργηθούν από τον ίδιο.

«Δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία»

Ο διοικητής του νοσοκομείου, μιλώντας στο GrTimes, υποστήριξε ότι έχει λάβει πληροφορίες για τα περιστατικά, αλλά κανένας δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία. «Υπήρξαν ανάλογες πληροφορίες για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου γιατρού, οφθαλμιάτρου στην ειδικότητα, πλην όμως κανείς από τους ασθενείς δεν ήρθε στο γραφείο μου να το καταγγείλει επίσημα.

Κάλεσα στο γραφείο του σήμερα το πρωί τον συγκεκριμένο οφθαλμίατρο, προκειμένου να ζητήσω εξηγήσεις για τις εν λόγω πληροφορίες. Ισχυρίστηκε πως τα συγκεκριμένα περιστατικά σημειώθηκαν μόνο την Παρασκευή και ότι δεν προχώρησε στις εγχειρήσεις λόγω στάσης εργασίας. Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των πληροφοριών. Θα έρθω άμεσα σε επαφή με τους ασθενείς και αναλόγως πρόκειται να προχωρήσω σε όλες τις νόμιμες ενέργειες», ήτα τα λόγια του Ντίνου Κλειτσιώτη.

Παρά τους ισχυρισμούς για την στάση Εργασίας, το Gr Times αναφέρει ότι και την προηγούμενη Πέμπτη που δεν υπήρχε καμία δικαιολογία, δεν πραγματοποιήθηκαν χειρουργικές επεμβάσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Υπενθυμίζεται, ότι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς που εξυπηρετούνται στην μονάδα τεχνητού νεφρού, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Κεφαλονιά για να βρούν αλλού μονάδες αιμοκάθαρσης, καθώς ενημερώθηκαν από τον διευθυντή της μονάδας, Βαγγέλη Γιαννάτο, ότι απο τις οκτώ νοσοκόμες που εξυπηρετούσαν τους νεφροπαθείς στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης οι τέσσερις είναι ανεμβολίαστες και με βάση το νόμο θα πρέπει να τεθούν σε αναστολή απο 1η Σεπτεμβρίου.

Από 1η Σεπτεμβρίου υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών – Στον «αέρα» οι ανεμβολίαστοι

Την ίδια στιγμή, τόσο λόγω της πίεσης από την ρελάνς της πανδημίας, όσο και από τις αναστολές εργασίας ανεμβολίαστου υγειονομικού προσωπικού, η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι ο νόμος που προβλέπει τηναναστολή των καθηκόντων για όσους υγειονομικούς δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, θα εφαρμοστεί «στο ακέραιο». 

Αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, αναφέρουν πως ο σχεδιασμός προβλέπει την πρόσληψη ιδιωτών γιατρών με συμβάσεις, ώστε να καλυφθούν τα κενά, ενώ διαμηνύουν πως οι υγειονομικοί που θα μπουν σε αναστολή εργασίας δεν είναι υποχρεωτικό πως θα γυρίσουν στην ίδια θέση και με τον ίδιο μισθό.