Επιστολή προς την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ με την οποία θα ζητά εξηγήσεις για τον αποκαλυπτικό διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου που είδε το φως μέσω Wikileaks, θα στείλει ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ads

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός θα ζητήσει εξηγήσεις για τον ρόλο και τους στόχους του ταμείου. Σύμφωνα με το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου που δημοσίευσε το Wikileaks, ο διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ απειλεί την Ελλάδα με χρεοκοπία προκειμένου να δεχτεί τα σκληρά μέτρα που θέλει να επιβάλει. 

Κατά την έκτακτη σύσκεψη που προηγήθηκε στο Μαξίμου για το θέμα, ο Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και της Βουλής, Νίκο Βούτση για να τους ενημερώσει σχετικά. Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές στη σύσκεψη αποφασίστηκε ο πρωθυπουργός να έχει επικοινωνίες και με τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Επίσης, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη να ενημερώσει τους επικεφαλής των Ευρωομάδων, καθώς και τον Ρομπέρτο Γκαλτιέρη, επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος. 

Ads