Η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτο κόμμα, εννέα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, αλλά κανένα δεν έχει αυτοδυναμία. Σημαντική παραμένει η άνοδος των κομμάτων της Αριστεράς. Και η  «Χρυσή Αυγή» στη Βουλή με 3,5%! Αυτά είναι τα πιο σημαντικά ευρήματα  που προκύπτουν από το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής.

Ads

Πιο αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία, παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις με ποσοστό 28% με σημαντικές όμως απώλειες τριών ποσοστιαίων μονάδων.
Ακολουθούν Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με 11%, ΛΑ.Ο.Σ (με σημαντικέςαπώλειες), Ανεξάρτητοι Έλληνες και Οικολόγοι με 4%, και Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Η αποχή φτάνει το 27,5%.

Το 52% των πολιτών διαφωνεί με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, ενώ το 38% συμφωνεί. Πιθανό θεωρούν το ενδεχόμενο τυπικής χρεοκοπίας της Ελλάδας το 46% των ερωτηθέντων αν και το 10% θεωρεί ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Ο  Φώτης Κουβέλης αναδεικνύεται στον δημοφιλέστερο αρχηγό. Ακολουθούν ο Γιάννης Δημαράς, αν και το Άρμα Πολιτών συγκεντρώνει μόνο 1%, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Αντώνης Σαμαράς, η Αλέκα Παπαρήγα, η Ντόρα Μπακογιαννη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τελευταίος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ads

Στα ύψη είναι η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, που φτάνει το 87%  αλλά το 45% των πολιτών έχει θετική γνώμη για τον Λουκά Παπαδήμο.