Εμμένει στη θέση του ο Πάνος Καμμένος, ζητώντας την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, μετά την εκ παραδρομής – όπως ο ίδιος ο υπουργός είπε ζητώντας δημόσια συγγνώμη – αναφορά του στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Ads

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμμένουν στις θέσεις τους και κάλεσε τον Γιάννη Μουζάλα να υποβάλλει την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας.

Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος η κυβέρνησης προφανώς και έχει την εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ, αλλά δεν την έχει ο Γιάννης Μουζάλας.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε πως μπορεί να ήταν ένα λεκτικό ατόπημα, αλλά το θέμα είναι σοβαρό και κάλεσε τον κ. Μουζάλα να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του. Σημείωσε μάλιστα πως θα πρέπει να παραιτηθεί και για λόγους ευθιξίας.

«Ο πρωθυπουργός είπε πως κατανοεί τις θέσεις των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας πως ο κ. Μουζάλας με κανένα τρόπο δεν ήθελε να θέσει τέτοιο θέμα. Ο κ. Μουζάλας είναι στις Βρυξέλλες σε συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα περιμένουμε την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες για να ληφθούν αποφάσεις», υπογράμμισε.

Ads

Σημειώνεται πως λίγη ώρα αργότερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη Σύνοδο Κορυφής, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.