Συγγνώμη για την αναφορά του στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία» ζήτησε αργά το βράδυ της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ads

«Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά  τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μουζάλας, μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αναφορά του και με τον Πάνο Καμμένο να ζητά την παραίτηση του.

Μιλώντας επίσης στον ρ/σ Αθήνα 9.84, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολίτικης επανήλθε στο θέμα, δηλώνοντας: «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα».

Η επίμαχη δήλωση Μουζάλα

Κατά τη δήλωσή του στο ΣΚΑΙ ο Γιάννης Μουζάλας χρησιμοποίησε τις ονομασίες Σκόπια και ΠΓΔΜ ενώ σε ένα σημείο ανέφερε το όνομα «Μακεδονία».

Ads

«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία και την ελπίδα παίξανε βρόμικο παιχνίδι οργανώσεις οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς, εθελοντές, αλληλέγγυους και τις ΜΚΟ που βοηθάνε στην Ειδομένη και οργανώσανε το πέρασμά τους στη Μακεδονία» είπε χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο.