Μετά τη Σύνοδο Κορυφής θα ληφθούν οι αποφάσεις για το αν ο Γιάννης Μουζάλας θα παραμείνει ή όχι στη θέση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ads

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει υποβληθεί η παραίτηση Μουζάλα, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι πρόκειται για μία δύσκολη ημέρα κατά την οποία ο Γιάννης Μουζάλας βρίσκεται στο εξωτερικό κάνοντας επαφές ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής αύριο και μεθαύριο, σημειώνοντας ότι δεν έχουν γίνει κινήσεις από πλευράς του.

Όπως είπε η αναφορά του Γιάννη Μουζάλα ήταν ένα λεκτικό λάθος. Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός καταννοεί την ευαισθησία του κ. Καμμένου και του ελληνικού λαού για το ονοματολογικό ζήτημα με την ΠΓΔΜ, και τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην εθνική θέση.

Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή.

Ads

Δεν κάνει πίσω ο Πάνος Καμμένος

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμμένουν στις θέσεις τους και κάλεσε τον Γιάννη Μουζάλα να υποβάλλει την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας.

Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος η κυβέρνηση προφανώς και έχει την εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ, αλλά δεν την έχει ο Γιάννης Μουζάλας.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε πως μπορεί να ήταν ένα λεκτικό ατόπημα, αλλά το θέμα είναι σοβαρό. «Ο πρωθυπουργός είπε πως κατανοεί τις θέσεις των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας πως ο κ. Μουζάλας με κανένα τρόπο δεν ήθελε να θέσει τέτοιο θέμα. Ο κ. Μουζάλας είναι στις Βρυξέλλες σε συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα περιμένουμε την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες για να ληφθούν αποφάσεις», υπογράμμισε.