Εκτός γραμμής Μητσοτάκη για μια ακόμη φορά οι Καραμανλικοί της ΝΔ. Αυτή τη φορά για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου. 

Ads

Η τοποθέτηση ήρθε διά στόματος Ευάγγελου Αντώναρου – πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή – ο οποίος διαχώρισε τη θέση του από τις ακραίες φωνές της ΝΔ και σημείωσε ότι σε θέματα ηθικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να έχει εφαρμογή η λεγόμενη κομματική πειθαρχία. 

Σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Επειδη είμαι — κυρίως κοινωνικά — φιλελεύθερος από κούνια κι από πεποίθηση, για μένα τα πράγματα είναι απλά: Το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να καθορίζει τις λεπτομέρειες της ζωής του είναι απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο. Μονος περιορισμός που μπορεί να γίνει αποδεκτός: Η άσκηση αυτού του δικαιώματος να μη θίγει δικαιώματα άλλων ατόμων. Ολα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις»

Μετά την ανάρτηση του, επανήλθε στο Facebook και απάντησε σε κάποιον τι θα έκανε αν κάποιο από τα παιδιά του ήταν διεμφυλικό: 

Ads

«Επειδή λέγονται και γράφονται πολλές αρλούμπες από άσχετους αλλά κι από δήθεν σχετικούς μερικές επισημάνσεις:

1. Σε θέματα ηθικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων κυρίαρχη είναι στον σύγχρονο ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό η άποψη ότι δεν έχει εφαρμογή η λεγόμενη κομματική πειθαρχία. Αν σε τέτοια θέματα οι βουλευτές δεν έχουν την ελευθερία να ψηφίζουν κατά συνείδηση ποτέ θα την έχουν; Πρόσφατο παράδειγμα: Την τελευταία μέρα της λειτουργίας της πρόσφατης γερμανικής Βουλης ήρθε προς ψήφιση νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων. Η καγκελάριος Μερκελ δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει. Άφησε όμως τους βουλευτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Και το νομοσχέδιο πέρασε.

2. Μιλάμε πολύ για την αλλαγή φύλου με εγχείρηση — που θα γίνει όπως παντού στον κόσμο σε σχετικά λίγες περιπτώσεις — και δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση για την περίπτωση των διεμφυλικων ατόμων των οποίων ο αριθμός δείχνει να αυξάνει σε παγκόσμια κλίμακα. Στην Αμερική κάνει θραύση για Τετάρτη χρόνια η τηλεοπτική σειρά “Transparent” που “παίζει” με τον όρο transgender (διεμφυλικός) που δεν έχει σχέση με τον όρο transsexual. Το δε περιοδικό Time αφιέρωσε πρόσφατα ολόκληρο τεύχος για τους νέους ανθρώπους που αρνούνται να “αυτοπροσδιοριστούν” ως ανηκοντες σε ένα φύλο.

3. Με ρώτησε κάποιος προ ολίγου αν μου έλεγε ένα από τα παιδιά μου ότι είναι διεμφυλικό αν θα μου άρεσε. Η απάντηση μου είναι απλή: Ασφαλώς θα με ξένιζε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξω την φιλελεύθερη άποψη μου επειδή κάτι ενδεχομένως δεν μ’ αρέσει. Οι αρχές δεν είναι από πλαστελίνη».