Δεκάδες κρούσματα, τουλάχιστον 25 – κάποιες αναφορές κάνουν λόγο και για 29 – έχουν επιβεβαιωθεί στον Προμαχώνα, κυρίως σε τουρίστες από Βουλγαρία και Ρουμανία. Υπάρχει ωστόσο έντονη ανησυχία ότι τα κρούσματα μπορεί να είναι περισσότερα και δεν αποκλείεται μάλιστα ο αριθμός να αυξηθεί εντός της ημέρας.

Ads

Οι υπεύθυνοι του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί επιτόπου τους ελέγχους  αναφέρουν ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί όσο θα βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ.

Μετά τις εξελίξεις η κυβέρνηση αποφάσισε νέα μέτρα για τους επισκέπτες που εισέρχονται στη χώρα από τον Προμαχώνα. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας απαιτείται πλέον υποχρεωτικό αρνητικό τεστ από όλους που περνούν στη χώρα, το οποίο θα έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν την ημερομηνία ταξιδιού. Παράλληλα η υποχρέωση των επισκεπτών να συμπληρώνουν τη φόρμα των ταξιδιωτών περιορίζεται στις 24 από τις 48 ώρες πριν την άφιξη. Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως ένα 24ωρο νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει πως ο τουρισμός «δεν αποτελεί απειλή» και πως «ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή δεν είναι από το εξωτερικό αλλά από το εσωτερικό», επικρίνοντας συμπεριφορές πολιτών και επαναφέροντας το ζήτημα της ατομικής ευθύνης. Σημειώνεται πως το Tvxs.gr με ρεπορτάζ του ανέδειξε την προβληματική οργάνωση στον έλεγχο των τουριστών και τη διαχείριση των κρουσμάτων, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μιλάει πλέον για «εντατικοποίηση των ελέγχων». 

Ads